Projekt našeg srca u jubilarnoj 125. obljetnici Družbe

Obitelj Mare i Marka Marić u Čardaku kod Modriče je dostojno zbrinuta. Obiteljska kuća bila je u domovinskom ratu uništena. 


Uz pomoć za povratnike podignut je krov i opremljene su u  prizemlju kuće dvije prostorije: kuhinja, kupaonica i spavaća soba. Marko i Mara imaju ozbiljnih zdravstvenih teškoća, koje su u zadnju godinu otežane posljedicama moždanog udara. Mara ima dvoje djece. Iz razloga što se  ne može za njih brinuti odrastali kod sestara Služavki Maloga Isusa. Sestre su vidjele da je obitelji Marić teško te su im pomagale u liječenju, njezi i prehrani. U ovoj, jubilarnoj  godini, za 125 rođendan Družbe, su odlučile u znak zahvalnosti za svoga osnivača sluge Božjeg Josipa Stadlera, koji je rado dolazio u Čardak, obnoviti obiteljsku kuću Marićima i podesiti  prostore za invalidska kolica. Tako je sestrinsko  suosjećanje, nošeno karizmom Utemeljitelja, tražilo put do dostojanstvenoga života u ovoj obitelji. Sestra Rudlofa je zamolila svećenika Konrada Hubera  iz Birckenecka - Njemačka da doveze potrebni namještaj, a zajednica sestara je financirala građevinske radove. Sestre iz Doma Sveti Josip i iz samostana Doloroza  sa gosp. Ružicom i drugim osobljem su se zauzele i pomogle u čišćenju i montaži. Tako su napravljeni sljedeći radovi:

  1. Ugradnja prozora i vrata
  2. Elektro instalacije
  3. Žbuka i izolacija stropova dvije sobe i hodnika na katu
  4. Estrih i novi podovi – keramičke pločice
  5. Nadstrešnica na ulazu
  6. Pristupna staza kući i nogostup oko kuće
  7. Vanjska česma
  8. Nadstrešnica za drva
  9. Demontaža starog i montaža novog namještaja

Hvala dragom Bogu za sve! Neka Isus bude proslavljen u svakoj gesti na putu ka poboljšanju životnih uvjeta bolesnika i nemoćnih osoba koje nemaju nikoga da im pomogne.

Sestra SMI

 

Galerija slika:

  Projekt našeg srca - Sve