Božićni humanitarni koncert

„Rastimo u ljubavi“

U prepunoj dvorani osnovne Škole Gromiljak, u nedjelju navečer, 20. prosinca 2015., Prijatelji Maloga Isusa u suglasnosti sa don Ilijom Karlović, župnikom župe Imena Marijna Gromiljak i sestrama Služavkama Maloga Isusa, organizirali su božićni humanitarni koncert pod motom „Rastimo u ljubavi“.


Koncert su otvorili PMI, vokalno istrumentalni sastav „Imakulata“ sa pjesmom „Amor est victoria“ (Ljubav je pobjeda) kojom su se predstavili i na ovogodišnjem Hosanafestu u Subotici. Zatim je s. Marina Perić, pročelnica Prijatelja Maloga Isusa, pozdravila sve nazočne te zahvalila svima ovim riječima: „Okupili smo se večeras da rastemo u ljubavi, da posvjedočimo jedni drugima ljepotu darivanja, ljepotu radosti koja je u nama, ljepotu ljubavi i solidarnosti. Zato, neka večerašnji humanitarni božićni koncert bude molitva za sve one koji su bolesni i nemoćni, usamljeni i ucviljeni, za one koji su se udaljili od Milosrdnog Oca nebeskog koji nas s puno ljubavi čeka. Dragi prijatelji onih najpotrebnijih, od srca Vam hvala što ste došli podržiti ovu humanitarnu akciju „projekt našeg srca“ – pomoć obiteljima u potrebi! Bez vas i milosti Božje ne bismo mogli ništa učiniti, stoga večeras na poseban način pozdravljam i zahvaljujem svim ljudima dobre volje, vama koji ste večeras ovdje s nama. Pozdravljam sve predstavnike kako crkvene tako i državne vlasti, naše sestre SMI, sve sudionike ovog programa i na poseban način PMI koji su se s velikim žarom i ljubavlju angažirali oko ovogodišnjeg humanitarnog koncerta koji je namjenjen za Obitelj Pravdić, našeg Paula i Laru koje također od srca pozdravljam“. Te zaželjela da nam svijetlo božićne noći donese radost i mir, da nas jača u ljubavi jer Ljubav se rodila za nas - Bog Emmanuel - koji je s nama u sve dane našeg života.

Zatim, posebnu pažnju su plijenili mali prvačići koji su se predstavili pjesmom i koreografijom za pjesmu „Zvončići“, a uvježbala ih je učiteljica Nikolina Bilić. Što se tiče domaćina, nastupili su Veliki i mali zbor pod vodstvom s. Danice Bilić, otpjevavši Isus Mali dar je neba i Gloria. Točka iznenađenja je bila meditacija koja dijeli naziv sa motom koncerta, Rastimo u ljubavi, koju su pripremili mladi Prijatelji Maloga Isusa, čija je pouka da smo stvoreni za ljubav, prema Bogu i bližnjemu, te kako nam jedino ljubav može pomoći da preživimo oluje života i probleme i spasiti nas.

Andreja Liješnić izrecitirala je recitaciju pod nazivom ide božić. Pozivu na koncert su se odazvala i tri benda iz okolnih župa. Točnije, riječ je o bendu Alfa iz Kreševa, pod vodstvom Marije Pervan, te otpjevali Sveta noć, Hvalospjev ljubavi i Pastorella.

Bend „Antonius“ iz Sarajeva te otpjevali: Tajna je u ljubavi, Božićna i Djetešce nam se rodilo.

Zatim bend „Dodir ljubavi“ iz Brestovskog otpjevali su: Svim na zemlji i Hallelujah.

Na koncu koncerta izrečena je zahvala svima koji su odvojili malo svoga vremena za ovaj događaj, ispružili svoje ruke i otvorili srca za one koji su u potrebi. Koncert je završen pjesmom „Narodi nam se“ koju su zajedno otpjevali svi izvođači. U prostorijama škole upriličen je domjenak za sve goste.

 

Galerija slika:

  Projekt našeg srca - Sve