Uzoritom Vinku kardinalu Puljiću za 25. obljetnicu Petak, 22. 1. 2016.

 Uzoriti Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolita vrhbosanski je proslavio  25. obljetnicu biskupske službe u ponedjeljak 18. siječnja svečanom akademijom u 19,30 sati u Svećeničkom domu i u utorak 19. siječnja svetom misom u 10.30. u katedrali.


U proslavi i molitvi zahvalnosti su sudjelovale naše sestre iz svih okolnih zajednica.

Za tu svečanu proslavu pozvane smo od organizatora da nastupimo na akademiji kao zajednica sestara s pjesmom bosanskog napjeva: U sve vrijeme godišta.

Razlog je to što Uzoriti kardinal  jako voli tu drevnu božićnu pjesmu našega naroda, a i to što smo kao zajednica  sve godine njegova biskupstva surađivale  i što je Godina Bogu posvećenog života, a mi sestre koje   uvijek  svoje duše hranimo Božićnim otajstvom.  S radošću smo se odazvale. Za glazbeni dio u akademiji je bio zadužen gosp. Dario Vučić te je u svome aranžmanu na glasoviru pratio  našu pjesmu. Bilo je predivno čuti i vidjeti kako je veliki broj sudionika prihvatio pjesmu, koja je zapravo bila i pjevana molitva na završetku akademije. Gospodin Dario nam je u radosti kazao kako mu je uzoriti Kardinal  kod pozdrava nakon nastupa kazao: „Dario, je li to bilo za moju dušu?“

Ovim obuhvaćamo svu zahvalnost dragom Bogu za život i rad našega nadbiskupa Vinka i još jednom čestitamo kličući: Neka nam ga Gospodin poživi dugo u službi svete crkve.

Riječi jubilarne i imendanske čestitke, dragom uzoritom kardinalu Vinku, u prigodnoj posjeti,  22. 1. 2016., uputila su i djeca Stadlerova dječjeg Egipta u pratnji s. M. Anđe Vranješ – zamjenice provincijske glavarice i ravnateljice SDE te sestara odgojiteljica. U ime svih sestara Služavki Maloga Isusa sarajevske provincije uručili su uzoritom kardinalu Vinku umjetničku sliku s likom djeteta Isusa - djelo slikara Charlesa  Billicha (Karla Bilića) iz Australije. (s.a.)

  Vijesti - Sve