Afektivna zrelost u interpersonalnim odnosima u redovničkoj zajednici Subota, 29. 10. 2016.

U Samostanu Sveti Josip u Vitezu, Utemeljiteljevoj Hankompaniji, održana je u subotu 29. listopada četvrta duhovna obnova  na temu: Afektivna zrelost u interpersonalnim odnosima u redovničkoj zajednici.  

To su duhovne obnove koje organizira Provincijska uprava u programu trajne formacije sestara. Kao dobar  način obnove ovoga tipa pokazali su se susreti sestara iz više obljižnjih zajednica. Tako je prvi sisret bio u Generalnoj kući u Zagrebu, drugi u samostanu Doloroza, treći u samostanu Egipat i ovaj zadnji u Vitezu.
Sudjelovale su sestre iz zajednica u Vitezu, Gromiljaku i Prozoru. Na početku programa sudionice je pozdravila provincijska glavarica sestra M. Admirata Lučić izrazivši radost što  imamo milost  biti zajedno, moliti zajedno i razmišljati o tako važnoj temi za radosno življenje i ostvarenje poslanja u našim zajednicama. Naglasila je kako nas samo mijesto u kojem se nalazimo podsjeća na svetu ljubav našega oca Utemeljitelja i na ugrađeni život naših prvih sestara za spasenje duša i  dobrobit svih koji su na bilo koji način bili povezani sa samostanom i poljem svetoga Josipa u Hankompaniji.
Predavanja je održala Dr. Sanda Smoljo. Vodila je sestre kroz proces odrastanja i svekolikog utjecaja digašaja i iskustava na vlastiti emotivni svijet te ponudila konkretna riješenja u možebitnim sukobima u samima sebi, s drugima i sa dragim Bogom.
U poslijepodnevnim satima bila je mogućnost za sveti  sakramentom ispovjedi. Susret smo okrunile i završile sa slavljem svete mise koju je za sestre slavio fra Velimir Bavrka, župnik iz Viteza. Evanđelje dana nam je uprisutnilo događaj u kojem Isus primjećuje naše ponašanje za stolom i poučava govoreći: „Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen“.  Sveti Luka je zapazio i zapisao kako Isus duboko dotiće osjećaje ljudi i o njima otvoreno govori.
Bogati dan susreta se je brzo približio kraju. Za uspomenu nam je sestra Marina Perić načinila fotografiju, zahvalilile smo se sestrama, na divnom gostoprimstvu, dragom Bogu na mogućnosti da pohodom razveselimo naše bolesne sestre i Provincijskoj upravi na čelu sa sestrom M. Admiratom na organizaciji tako važnog događaja za nase sestrinstvo i duhovni rast. Neka Isusova prisutnost u našim životima zahvati i opečati svaki naš osjećaj! s.a.
  Vijesti - Sve