Cenacolo, put u novi život Utorak, 7. 11. 2017.

U  svojstvu terenske nastave i ujedno duhovne obnove 90 mladih vjeroučenika Druge gimnazije iz Splita, 3. studenog 2017. hodočastili su u Međugorje u organizaciji prof. vjeronauka s. Dolores Brkić.  Zbog većeg broja mladih u pratnji su bila još 4 profesora.


Dolazeći u Međugorje, jasno da je sakramenat pomirenja i Euharistijsko slavlje  jedan od bitnih ciljeva. Misa je bila na engleskom jeziku, pa smo povezali interdisciplinarnost učenja jer dolazimo iz jezične gimnazije.

Drugi važni razlog i svrha terenske nastave bio je program u zajednici Cenacolo. Okvirne teme su se odnosile na:

-         Bijeg od slobode; Iz nesigurnosti u ovisnosti

-         Potraga za trajnim vrednotama

-         Ljubav Božja nas je uskrsla

Dirljivo je bilo slušati vlastito svjedočanstvo mladića koji su se izgubili u vrtlogu života, prošli teška iskustva. U zajednici su došli do novog obnovljenog života uz pomoć vjere, odnosno ljubavi Božje. Žarko su mladima naglašavali druženje s Bogom kroz molitvu i sakramente kao i iskrenu komunikaciju sa roditeljima. Kroz svoje izlaganje žarko su molili mlade , budući da su generacija Y, da dobro progledaju gdje ih to vodi: „ Zamijenili ste realni svijet imaginarnim svijetom interneta. Ljestvica vrijednosti više ne postoji. Klikanje mišom postala je jedina zabava kao i bezgranična, bez sadržajna komunikacija fejsom…“

Naročito su naglasili kako su poklekli u svom životu kroz razne ovisnosti, ali sad su klekli pred živog Boga u svetohraništu koji im poklanja uskrsnuće naglasivši nam: „ Samo je jedan lijek, LJUBAV BOŽJA! „

Zahvalni Bogu i Majci Mariji kao i voditeljici ovog projekta i svima koji su nam darovali pravu riječ sretno smo se ispunjeni i obnovljeni vratili u Split.

 Prof. Ivan Bošnjak, PMI-a

  Vijesti - Sve