Dječji zbor župe Presvetog Srca Isusova – Prozor dva dana u Stadlerovoj ustanovi Petak, 6. 3. 2020.

Duže vrijeme pripremani susret i izlet za djecu ostvario se 4. i 5. ožujka tekuće 2020. godine. U dogovoru sa vodstvom škole ravnateljem gosp. Slavom Bilić djeca su dobila jedan dan opravdano da ne budu u školi. Na poziv rektora travničkog KSC „Petar Barbarić“ vlč. Željka Marića i podršku župnika i ramskog dekana preč. Marka Tomić, djeca su uz ispraćaj svojih roditelja u srijedu  4. ožujka 2020., u poslije podnevnim satima u pratnji s. Marinele Zeko uputila se prema Travničkom sjemeništu.

Putem nas je pratila kiša. Prvi naš cilj bio je pobožnost križnog puta na Kalvariji u Vitezu. Gospodnje je to djelo što ga učini Gospodin. I mi smo to doista osjetili i bili svjedoci tog čuda. Kako smo se približavali svom cilju sunce je rastjeralo oblake, a Kalvariju obasjalo sunce. Obavili smo pobožnost križnog puta, zatim se svatko zadržao u osobnoj molitvi.

 Iza pobožnosti naše glavno odredište bilo  je Travničko sjemenište. Ljubazni stanari ovog sjemeništa na čelu s rektorom Željkom Marićem srdačno su nas dočekali. Iza svete mise smjestili smo se u sobe za spavanje.

Zatim, je uslijedila zajednička večera. Poslije večere organizirane  su zajedničke edukativne igre koje su pripremili animatori KŠC zajedno s đakonom vlč. Josipom Dedić.

Slijedio  je zajednički susret u kapelici gdje su sjemeništarci govorili o svom pozivu. Duhovnik vlč. Jakov Kajinić s velikom radošću prenio nam je kako se cijela zajednica sjemeništaraca sprema za Blagovijest pristupiti Društvu Prijatelja Maloga Isusa.

 Ovaj dan zahvalili smo dragom Bogu zajedničkom molitvom koju je predmolio duhovnik sjemeništaraca Vlč. Jakov Kajinić.

Drugi dan našeg posjeta bilo  je upoznavanje lika Petra Barbarića, pogledali smo film o njemu, pomolili se na njegovom grobu. O Travničkom sjemeništu i liku Sluge Božjega Stadlera govorio nam je rektor Željko Marić, zatim je uslijedila molitva prije mise koju smo predmolili mi u prepunoj crkvi.

Točno u jedanaest sati započela je svečana sveta misa koju je imao uzoriti kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju biskupa Tome Vukšića, banjalučkog biskupa Franje Komarice, zatim mostarskog biskupa Ratka Perića generalnih vikara triju biskupija kao i svih dekana spomenutih biskupija i drugih vjernika te brojnih hodočasnika. Za vrijeme svečane svete mise pjevao je dječji zbor predvođen s. Marinelom Zeko. Djeca su, doista, ne duplo, nego troduplo molila. Svojim skladnim pjevanjem plijenili su pozornost, uslijedile su i pohvale.

I mi se zahvaljujemo svima koji su nam omogućili da smo mogli ova dana doista uživati u milostima Gospodnjim.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve