Subota, 8. 11. 2014.

Dana, 8. studenog 2014. godine održana je duhovna obnova za krizmanike župe sv. Franje Ksaverskog iz Kozarevca. Na poziv župnika, vlč. Davora Šumandije duhovnu obnovu su animirale Služavke maloga Isusa: s. Karmen Hajdinjak, s. Ana Čajko-Šešerko i s. Viktorija Predragović, koje djeluju u obližnjim župama. Tema duhovne obnove je bila Euharistija i svjedočanstvo života.


Na susretu se okupilo 24 krizmanika koji su najprije razmišljali o Euharistiji i iznosili svoja iskustva pohađanja, življenja i slavljenja sv. Mise. Koja je važnost Euharistije u njihovom životu i prepoznaju li bogati izvor Života koji nam se u Euharistiji otkriva? Zanimljivo je bilo slušati njihova razmišljanja!

U drugom dijelu susreta krizmanici su predvođeni sestrama radili u skupinama. Rad je zamišljen kao tzv.“ parlaonice“, koje su na temelju ponuđenih problemskih situacija iz života i svjedočenja vjere, krizmanici sami animirali. Zaključak je bio prezentiran u plenumu gdje je svaka skupina objasnila i navela svoje razloge zašto je potrebna Euharistija u našem životu te kako možemo bolje svjedočiti svoju vjeru i kršćanstvo kao odrasli kršćani.

Kruna ovog susreta je bila sv. Misa koju je u župnoj crkvi predslavio vlč. Župnik, a na kojoj su uz krizmanike i prvopričesnike te njihove roditelje sudjelovali i lovci iz Kloštra Podravskog, Kozarevca i Pitomače koji su obilježavali svog zaštitnika sv. Hadrijana. Na kraju euharistijskog slavlja svjedočanstvo o svom redovničkom pozivu i odazivu, svima prisutnima izrekla je s. Ana Čajko- Šešerko. Zahvaljujemo župniku vlč. Davoru što nam je omogućio ovo druženje s mladima njegove župe i vjerujemo i molimo da će Gospodin blagosloviti posijano!

Sestre Služavke maloga Isusa

  Vijesti - Sve