HODOČAŠĆE RADOSTI, MOLITVE I ZAJEDNIŠTVA… Nedelja, 5. 11. 2017.

U nedjelju, 5. studenoga ’17., grupa od 40-tak sestara Služavki Maloga Isusa Zagrebačke provincije Presv. Srca Isusova i Marijina, predvođena provincijskom poglavaricom, s. Petrom Marjanović, krenula je na hodočašće u Stepinčev Krašić i u nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac.


Motivirane osobnim duhovnim profitom, tj. na ovim privilegiranim mjestima  što više primiti kako bi mogle više davati drugima, ponajprije najbližima bližnjima.

Po dolasku u Krašić, rodno mjesto blaženog Alojzija Stepinca, okupile smo se oko Gospodina u župnoj crkvi Presv. Trojstva gdje nam je župnik govorio o blaženiku, posebno o njegovu boravku zadnjih zatočeničkih godina u župnoj kući. Nakon što smo se poklonili njegovoj relikviji, nakratko smo se susreli s našim sestrama koje djeluju u krašićkoj župi.

Zatim smo se uputili prema glavnom cilju našega hodočašća – nacionalnom svetištu svetoga Josipa u Karlovac.

Tamo nas je dočekao župnik i upravitelj svetišta, mons. Josip Sente, ml. Uz ponuđeni čaj, sestre su pažljivo slušale dok je govorio o povijesti svetišta, svetačkom liku preč. Marijana Radanovića, graditelju svetišta i inicijatoru da se ono uzdigne na nacionalnu razinu… S posebnom pozornošću pratile su dok je govorio o mnogim čudesnim uslišanjima dobivenim po zagovoru Sv. Josipa u ovom svetištu.

Kruna našeg pohoda svetištu sv. Josipa bilo je iznimno doživljeno euharistijsko slavlje. U zajedništvu s Isusom i Božjim narodom, i same smo se međusobno više povezale.

Punoga srca i duše, krenule smo put Zagreba. Radost sestara svjedočila je o dobru koje im se toga dana dogodilo…

U molitvi i pjesmi, zahvalni za sve „što nam učini Gospodin“, vratile smo se u svoje zajednice. 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve