Ljepota radosnih susreta Četvrtak, 19. 2. 2015.

Naše sestre u Splitu i okolici pred sam početak korizme i u prvim danima korizme, doživjele su poseban božji blagoslov dolaskom vrhovne glavarice s. Radoslave Radek. Časna Majka u pratnji s. Marije Banić, savjetnice Vrhovne glavarice doputovala je u Split 14. o. m. Odsjele su u provincijskoj kući, u kojoj je kroz dva dana obavljena službena vizitacija. 


U ponedjeljak ( 16. II.) poslije podne i 17. ujutro , njezinim posjetom bile su počašćene sestre na Bačvicama. U utorak poslije podne  sastala se sa sestrama u bogosloviji. Č. Majka nakon susreta sa sestrama u sjemeništu, posjetila je sestre u Solinu i Šinama, no zbog obaveza, kod njih nije obavila službenu vizitaciju. Zadnji dan svog boravka u Splitu, 19. II. posjetila je sestre u Nadbiskupiji, gdje se također susrela sa splitsko-makarskim nadbiskupom msgr Marinom Barišićem.

Prije početka razgovora sa pojedinom sestrom, zajednički u kućnoj kapeli zazivom Duha Svetoga, zatražena je Božja pomoć. Č. Majka razgovarala je sa svakom sestrom, upoznala se s njihovim zaduženjima i obavezama, kao i zdravstvenom stanju. Sestre su s radošću slušale svaku njezinu riječ i savjet. Razgovori su bili srdačni i opušteni, čemu je  puno pridonijela sama č. Majka. Njezina jednostavnost, nasmijanost i srdačnost  ulijevale su sestrama povjerenje i pobuđivale dužno poštovanje.

Na kraju susreta sa svakom sestrom u svakoj zajednici slijedio je njezin savjet i zahvala sestrama za sve što rade i čime doprinašaju širenju Božjeg kraljevstva. Preporučivala je strpljivost u nošenju životnih teškoća, kao i dublju povezanost s. Bogom. Također je napomenula da se sve više uključuju Prijatelji Malog Isusa, koji su produžena ruka sestara. Poticala je sestre na sudjelovanje zajedničkog hodočašća u Mariju Bistricu. Svaki susret sa zajednicom završavao je pjevanjem Tebe Boga hvalimo. Iako je ovo bila službena „vizitacija“ koju propisuju naše Konstitucije, nijedna sestra nije imala osjećaj službenosti. Svaka je doživjela  toplinu i bliskost, kao i zainteresiranost č. Majke za svaku pojedinu. Hvala joj.

Osim susreta i razgovora sa sestrama č. Majka je posjetila sestre novakinje, postulantice i kandidaticu te je svakoj posvetila dio svog vremena. Svaka će rado pamtiti ove lijepe momente. Č. Majka nije zaboravila odati priznanje i pokojnim sestrama. Posjetila je grobove sestara na Lovrincu, pomolila se, okitila grobove i zapalila svijeće. Kaže se da narod koji poštuje svoje pokojne ima budućnost, što možemo preneseno reći i za Družbu.

  Vijesti - Sve