Na Gromiljaku održan seminar o predbračnim i bračnim izazovima Ponedjeljak, 25. 4. 2016.

U organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa, održan je u „Kući Navještenja“ na Gromiljaku, u nedjelju 24. travnja 2016. godine, seminar o predbračnim i bračnim izazovima. Predavači su bili profesori sa Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu: dr.sc. Sanda D. Smoljo (teolog, psiholog i psihoterapeut) i vlč.dr.sc. Dubravko Turalija (profesor Svetog pisma). Na seminaru se okupio velik broj studenata, radničke mladeži, mladih koji se pripremaju za brak i bračnih parova.

Na samom početku, nazočne je pozdravila s. Ljilja Marinčić, predstavljajući predavače i izražavajući radost što se u „Kući Navještenja“ započinje sa seminarom o predbračnim i bračnim izazovima. Potom je uslijedila molitva i naizmjenični nagovori dr. Sande i vlč. dr. Dubravka. Započelo se s pitanjem zašto stupamo u brak, te koja je iskonska čovjekova potreba. Dotakli su se pitanja straha od braka, pripreme mladih za brak, pristupa muškarca i žene, kako muškarac voli svoju ženu i žena muža, kako se postupa u kvalitetnom braku, koje su posljedicama loše komunikacije, te o zaprekama koje narušavaju učinkovitu komunikaciju. Progovoreno je o pravilnom slušanju i komuniciranju, pravilima komunikacije, poteškoćama, konfliktima i krizama, o odnosu roditelja i djece, nevjeri bračnih drugova i oprostu. O svakom navedenom području progovorila je ponajprije dr. Sanda s područja psihologije, a potom vlč. Dubravko iznoseći Biblijski pogled na to.
Po svršetku predavanja, uslijedila je živahna diskusija, a potom kratka pauza i misno slavlje koje je u kapelici „Kuće Navještenja“ predslavio vlč. Dubravko. Nakon svete mise nastavljeno je zajedničko druženje i razgovor.
 
s. M. Ljilja Marinčić
  Vijesti - Sve