Održana prva sjednica nove Vrhovne uprave Društva PMI Petak, 14. 11. 2014.

U subotu, 15. studenoga 2014. u generalnoj kući Družbe sestara Služavki Maloga Isusa i sjedištu DPMI-a u Zagrebu, održana je prva sjednica nove Vrhovne uprave Društva PMI.

Zajedno sa sestara iz generalne kuće, članovi nove Vrhovne uprave započeli su svoje novo poslanje u Društvu PMI euharistijskim slavljem koje je u kućnoj kapelici predslavio vlč. Tomislav Kralj, župnik iz Bistre koji je ujedno i član Društva PMI.


U svom kratkom obraćanju vlč. Tomislav poželio je članovima nove Vrhovne uprave Božji blagoslov na početku važnog puta služenja, te ih potaknuo da svoje djelovanje temelje na Božjoj Riječi i na primjeru svetog života sluge Božjega Josipa Stadlera. U euharistijskoj molitvi molilo se za Crkvu, za Društvo PMI, za Družbu, i za sve pokojne članove DPMI.

Nakon Euharistijskog slavlja zajedništvo je nastavljeno kod obiteljskog stola gdje se u lijepom sestrinskom i bratskom druženju okrijepilo i tijelo, a potom je započeo rad sjednice.

U 13 sati sjednica je započela najdražom pjesmom našeg oca Utemeljitelja „O Isuse poljubljeni ...“ i molitvom Malom Isusu.

Početak rada sjednice otvorila je vrhovna glavarica Družbe i Pokroviteljica Društva PMI s. M. Radoslava Radek. Uz druge važne početne zadatke za novu Upravu, na ovoj sjednici prema čl. 14. Statuta DPMI izabrana je za tajnicu Vrhovne uprave Društva PMI gđa Ivanka Novak, koja je ujedno i članica Vrhovne DPMI iz zagrebačke provincije. Nakon izbora tajnice, nastavilo se s radom prema predviđenom programu, gdje su se tražile nove smjernice za trogodišnje djelovanje Vrhovne uprave i vodstva DPMI u Crkvi. S pouzdanjem u Božje vodstvo i međusobnu suradnju svih članova za dobro Društva PMI i duhovni rast svakog njezinog člana, završena je prva sjednica i dogovoren datum za drugu sjednicu koja će se održati 9. siječnja 2015.g.

Članovi nove Vrhovne uprave DPMI zahvalili su vrhovnoj glavarici s. Radoslavi i svim sestrama u generalnoj kući na lijepom gostoprimstvu, sestrinskom zajedništvu i zahvalili što ih u jedno povezuje Mali Isus i sluga Božji Josip Stadler.

s.am)

  Vijesti - Sve