PASTORALNI POHOD PRIJATELJIMA MALOGA ISUSA ŽUPE STENJEVEC Ponedjeljak, 4. 4. 2022.

Dan 04.04.2022. je za župu Uznesenja Blažene Djevice Marije Stenjevec bio važan. Toga dana je u pohod župe, odnosno Prijatelja Malog Isusa u Stenjevcu, došle pročelnica Vijeća PMI s. Kristina Maslać i s. Zrinka Šutalo.

Kao što je i sveti Augustin rekao : „Tko pjeva, dvostruko moli“ tako smo i mi susret započeli s pjevanim himnom, a zatim je slijedilo kratko obraćenje s. Kristine Prijateljima. Tema susreta su bile boje, pa je svaki Prijatelj mogao otići do platna i ostaviti svoj potez u boji s kojom povezuje zajednicu. Kada je svatko ostavio svoj utisak na sliku, shvatili smo da nas ta slika podsjeća na hod u Nebo i raznolikost. Tada nam je s. Kristina otkrila dublje značenje svake od boja. Npr. plava označava Nebo, dok crvena označava život, vatru.

Potom smo, zajedno sa sestrama, odigrali igru s kockom. Onaj u čije bi ruke kocka pala, morao je dovršiti danu rečenicu. Našlo se tu predivnih izjava kao što su: želi slijediti Isusa; više se dati u zajednicu: da je dužnost moliti za članove i da moli za redovnička zvanja… Zatim je svatko od Prijatelja dobio bombon s bojom uz koju je došao i jedan zadatak, različit za svaku boju. Uslijedila je zatim slika Prijatelja, krunica Djetetu Isusu i sveta Misa koju je predvodio naš župnik vlč. Vjekoslav Meštrić, u koncelebraciji župnog vikara. vlč. Marka Dominića. U njoj smo sve naše prošnje predali Gospodinu i molili za se zagovor naše Majke Božje Stenjevečke.

Bogu hvala na milosti da smo se mogli okupiti  i, sigurna sam, da ćemo uvijek vjerno slijediti put Malenog Isusa.

Živio Mali Isus, uvijek u našim srcima!

Patricia Gojani,
PMI - Stenjevec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve