Pastoralni susret PMI-a u župi sv. Vida u Pitomači Subota, 2. 4. 2022.

Dan je bio tmuran i kišovit, a u našim srcima vedrina čekajući susret Prijatelja Maloga Isusa. Dana 2.4.2022.god. u pastoralni pohod nam je stigla pročelnica Zagrebačke provincije Društva PMI-a s. M. Kristina Maslać

Susret smo započeli ugodnim druženjem uz zajedničku molitvu i pjesmu. Nakon uvodne molitve, s. Kristina je sve okupljene uvela u susret koji je bio u znaku boja našeg apostolata: molitve, čitanja Božje riječi, pomaganja siromašnima i sudjelovanja u župnim aktivnostima. Svaki od prisutnik članova imao je priliku bojom pokazati kako se osjeća u zajednici. Nakon slikanja originalne slike, razgovarali smo o tome što kome znači boja koju je odabrao. U središnjem dijelu susreta, s. Kristina je najprije objasnila dublju poruku boja, a potom uz Statut PMI tumačila kako se svaka boja može konkretno provesti u djelo.

Ne bi li sve ostalo samo na riječima, u aktivnosti bacanja kocke i završavanjem započete rečenice svatko je rekao što može učiniti za zajednicu ili što od zajednice očekuje. Na kraju smo odabirom bombona u boji dobili zadatke koje ćemo izvršiti u ovoj godini za svoju zajednicu. Odlučili smo  primjerom svoga djelovanja biti primjer drugima, kako bi i oni prepoznali djela služenja i pridružili nam se u njima.

Vrijeme je prošlo u trenu. Pjesmom, srca ispunjenih lijepim osjećajima, radosno smo pošli u župnu crkvu sv. Vida sudjelovati u svetom misnom slavlju, koje je predvodio župni vikar vlč. Lovro Biškup. Tako smo najljepšom zahvalom završili ovaj susret.

Kako malo treba da u malo vremena bude ispunjen cijeli dan!

Do slijedećeg susreta.

Đurđica Tržić, PMI,Pitomača

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve