PMI iz Neuma obdarili Stadlerov Dječji Egipat mandarinama Ponedjeljak, 16. 11. 2020.

U subotu 14. studenog 2020. Prijatelji Maloga Isusa iz župe Neum organizirali su berbu mandarina kako ne bi prekinuli dugogodišnju tradiciju prikupljanja pomoći za „Stadlerov Dječji Egipat” u Sarajevu. Budući da u ovom vremenu neizvjesnosti, straha i tjeskobe izazvane pandemijom Covid-19 nije moguće organizirati prodajnu izložbu u Sarajevu Neumski su se Prijatelji Maloga Isusa dosjetili organizirati berbu mandarina i poslati ih u Stadlerov Dječji Egipat. Uz mjere opreza koje su u ovom vremenu nužne, oni su našli način na koji će živjeti riječi iz Prve Ivanove poslanice 3,18: „Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom.“ Iako je vrijeme pandemije, PMI iz Neuma su posvjedočili konkretno djelo ljubavi za djecu „Stadlerovog Dječjeg Egipta”. S ovim konkretnim djelom ljubavi oni su pružili prijateljsku ruku ljubavi i dobrote, kao što je to činio sluga Božji nadbiskup Josip Stadler koji reče:

"Bog će nam milosrdno
otvoriti svoje prebogato srce
ako pritečemo u pomoć
svojemu bratu u potrebi.“


Ovaj čin ljubavi imao je i odgojni element, jer su time učili dječicu – koja se spremaju postati Prijatelji Maloga Isusa – da je konkretno djelo ljubavi ključ sreće i zadovoljstva.

Na konkretna djela ljubavi potaknuo nas je i papa Franjo koji reče: “Iskoristi ono što ti je Bog dao i svrni svoj pogled na siromaha. Gledaj samo koliko ih je, pa i u našim gradovima, u središtu našega grada, mnogo ih je. Činite dobro!“.

PMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve