PMI Vitez – Započela velika devetnica za Božić Nedelja, 27. 3. 2022.

U petak, 25. ožujka 2022. godine u kapelici samostana „Sv. Josipa“ u Vitezu započela je Velika devetnica za Božić. Sestre Služavke Maloga Isusa i Prijatelji Maloga Isusa svake se godine pripremaju za Božić molitvom Velike devetnice u čast maloga Isusa. Tako se kroz devet mjeseci ugledaju u Božansko Dijete i mole devetnicu maloga Isusa. Vrhunac molitve bilo je misno slavlje tijekom kojega se molilo za sveta duhovna zvanja.

Prvoga mjeseca devetnice okupili su se oko maloga Isusa Prijatelji Maloga Isusa iz Viteza, kao i vjernici župe Vitez koji rado dolaze moliti u samostanskoj kapelici sestara Služavki Maloga Isusa u Vitezu. Molitvena nakana ovog prvog mjeseca devetnice bila je za mir u Bosni i Hercegovini, za bolesnike, siromašne, te na nakane Prijatelja Maloga Isusa.

Na samome početku pročitana je čestitka ravnateljice Društva Prijatelja Maloga Isusa – s. M. Irene Olujević. Nakon toga je uslijedila pjesma, razmatranje, molitva devetnice, molitva Krunice Djeteta Isusa i na koncu pjesma.

Moleći Božansko Dijete Isusa i Njegovu Majku Mariju za potrebne milosti sebi, Crkvi i cijelome svijetu, Prijatelji Maloga Isusa iz Viteza pozivaju sve da im se pridruže u ovoj Velikoj devetnici za Božić.

s. M. Lucija Blažević

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve