Pohod vrhovne glavarice zajednicama provincije Bezgrješnog začeća BDM Četvrtak, 26. 1. 2017.

{image:3:medium}S. M. Radoslava Radek – vrhovna glavarica Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u skladu s pravilima redovničkoga života pohodila je sestre i obavila kanonsku vizitaciju u zajednicama  sestara provincije Bezgrješnog začeća BDM u Sarajevu, Gromiljaku i Vitezu.  


U periodu od 17. do 25. siječnja 2017. godine  časna majka Radoslava susrela se  sa sestrama u zajednicama Apostolske nuncijature i Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, te u samostanima Egipat u Sarajevu,  Kući navještenja u Gromiljaku, Domu Sv. Josip i samostanu Sv. josip u Vitezu.  Majka Radoslava nastojala je steći uvid u život i rad sestara. Sa svakom sestrom osobno je razgovarala o Bogu posvećenom životu i apostolskom djelovanju te se susrela sa suradnicima sestara. U Vrhbosanskoj nadbiskupiji časna majka Radoslava susrela se sa uzoritim Vinkom Kardinalom Puljićem, 18. siječnja 2017. U razgovoru su izmijenili poglede na izazove s kojima se susreće Crkva u Vrhbosanskoj nadbiskupiji s posebnim naglaskom na djelovanje sestara Služavki Maloga Isusa. Posebno dirljiv susret bio je s djecom Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu, u večernjim satima 19. siječnja 2017. Bilo je dirljivo gledati susret u kojem su se izmjenjivali izrazi srdačne dobrodošlice majci Radoslavi i zahvalnog uzvraćanja djeci kojoj su sestre i otac i majka. U znak dobrodošlice majci Radoslavi djeca su uz pomoć sestara odgojiteljica izvela  dramsko-scenski prikaz  Dobri čovjek Stadler.

U susretu sa sestrama, majka Radoslava je ohrabrila sestre i potaknula na  ustrajnost u dobru i služenju Isusu preko najmanjih i najslabijih u društvu  kako sestre već čine na ovom sarajevskom tlu od nastanka Družbe 1890.

s. M. Kristina A. 

  Vijesti - Sve