Predstavljeni prvopričesnici u župi Prozor Ponedjeljak, 2. 3. 2020.

Na prvu korizmenu subotu 29. veljače 2020. u župi Prozor tijekom večernje svete mise župskoj zajednici predstavljeni su ovogodišnji prvopričesnici. Misno slavlje predslavio je prozorski kapelan vlč. Stipica Lešić.

 Iza navještaja Evanđelja župnik i prozorski dekan preč Marko Tomić potaknuo je roditelje, prvopričesnike i druge vjernike o važnosti sakramenta pomirenja i pričesti. Posebno je istaknuo i privilegiranost ovih sakramenata koji nas osobno približuju našem Gospodinu. Za djecu je to važan događaj i prijelaz u novo vjerničko zajedništvo s odraslima.

Nakon prigodnih riječi župnik je po imenu prozivao prvopričesnike n što su oni odgovorili „evo me“ zatim su izrekli svoje prigodne molitve koje su pripremili zajedno sa vjeroučiteljicom s. Marinelom Zeko.

Prvopričesnika ove godine ima trideset i dvoje. Dogovorili su se na satu vjeronauka da će kroz svoju bližu pripravu za sakrament pričesti u ovom korizmenom vremenu zajedno skupljati za gradnju kapelice na Haitiju gdje djeluju naše sestre misionarke pod geslom „Prozor za prozor“.

Prije svete mise otpjevan je „Gospin plač“ kojeg su animirali članovi mješovitog župskog zbora.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve