Preselila se u vječni život naša S. M. Bogoljuba Slavica Kos Subota, 25. 6. 2022.

„I tko god živi i vjeruje u mene neće umrijeti nikada“ (Iv 11,26)

Svemogući Bog, Gospodar života, pozvao je u svoje Kraljevstvo našu dragu S. M. Bogoljubu Slavicu Kos članicu Družbe sestara Služavki Malog Isusa, 25. lipnja 2022.
u 85. godini života i 61. godina redovničkih zavjeta. Sprovod drage nam sestre bit će utorak 28. lipnja 2022. u 15,00 sati na Stenjevečkom groblju. Sveta Misa zadušnica bit će poslije sprovoda u crkvi Uznesenja BDM u Stenjevcu. Preporučamo dušu naše sestre Bogoljube u vaše molitve. 
Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!
Sestre Služavke Malog Isusa zagrebačke provincije i rodbina

 

+ S. M. BOGOLJUBA KOS

Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač? U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi. Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile,  ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.  (Rim 8,35-39)

Sam Bog je objavio koliko je njegova ljubav bila na djelu u životu naše pokojne s. Bogoljube jer ju u zagrljaj vječne ljubavi pozvao u suton svetkovine Presvetog Srca Isusova i u sviranje blagdana Prečistog srca Marijina, 25. lipnja 2022.
S. Bogoljuba Kos, krsnim imenom Slavica rođena je 27. svibnja 1937. godine u mjestu Loviću Prekriškom kao deseto dijete, od oca Franje i majke Slavice. U trinaestoj godini života ostaje bez roditelja te brigu o njoj preuzima starija sestra. Već od najranijih dana gajila je želju posvetiti se Bogu kroz redovnički stalež. U samostan sestara Služavki Maloga Isusa ušla je 15. rujna 1959. godine uz preporuku našeg blaženika kardinala Alojzija Stepinca i župnika Josipa Vranekovića. U novicijat Družbe  ušla je 14. kolovoza 1960. u samostanu Betlehem na Kraljevcu. Prve redovničke zavjete položila je 15. kolovoza 1961. godine. Nakon položenih zavjeta s. Bogoljuba je kao kuharica služila: kod franjevaca trećoredaca na Ksaveru, otaca kapucina u Dubravi, u nadbiskupiji u Sarajevu i na župi u Krašiću. Najveći dio svog redovničkog života; punih 30 godina s. Bogoljuba je s puno ljubavi radila kao kuharica u centrima za rehabilitaciju: u Nazorovoj, na Paunovcu i Orlovcu služeći djeci s poteškoćama u razvoju. Za to vrijeme boravila je u samostanu Antunovac u Novoj vesi. Bila je vrlo radosna i zadovoljna što može raditi u svrsi svoje Družbe. Kao umirovljenica, sve dok su joj snage dopuštale, bila je vrlo aktivna te je djelovala u Zavodu Gemaricum et Hungaricum u Rimu, u Vojnom ordinarijatu, u samostanu kod otaca franjevaca u Samoboru, na župi u Stenjevcu. Od 2014. godine s. Bogoljuba boravila je u samostanu Betlehem na Kraljevcu gdje je vrlo rado posluživala i brinula za danas pokojnog našega vlč. Josipa Radelju. S. Bogoljuba je bila vrlo jednostavna, pristupačna, otvorena i društvena sestra koja je zračila vedrinom. Rado je svima činila potrebne usluge i u tome je bila neumorna. Na Kraljevcu ju je zadesila teška bolest koja je i tijek njenog zemaljskog putovanja iznenada privela svome kraju pod okriljem dvaju srdaca.
Draga s. Bogoljuba, hvala Vam što ste nam toliko puta svojom vedrinom i jednostavnošću pokazali koliko ste blizu svome Zaručniku koji je nadahnjivao korake vašeg zemnog putovanja! Hvala vam za spremno služenje na brojnim mjestima gdje ste boravili i svjedočili kako je ljubav uvijek ispravan odgovor na sva naša pitanja!
Vjerujemo kako vam je Zaručnik u trenutku susreta s puno radosti izrekao riječi: Dođi, blagoslovljena Oca mojega! Primi u baštinu Kraljevstvo pripravljeno i za tebe od postanka svijeta! Jer bio sam gladan i dala si mi jesti; bio sam žedan i dala si mi piti; bio sam sam i pohodila si me, bio sam potreban tvoje pomoći i pružila si mi ju. ( usp. Mt 25,34-36)

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve