Proslava 172. rođendana sluge Božjega Josipa Stadlera Subota, 24. 1. 2015.

Na spomendan sv. Franje Saleškog, biskupa i crkvenog naučitelja, 24. siječnja 2015., Družba sestara Služavki Maloga Isusa, Prijatelji Maloga Isusa i naša mjesna Crkva, imala je još jedan razlog za slavlje i zahvalnost Bogu. To je spomen na rođenje još jednog sveca, premda ne proglašenog, koji je prije 172 godine ugledao svjetlo dana u Slavonskom Brodu kako bi svojim životom proslavio Oca nebeskog.


Sveto misno slavlje u sarajevskoj katedrali predvodio je vlč. Marko Majstorović, katedralni župnik u koncelebraciji s mons. Antom Meštovićem, vrhbosanskim kanonikom, vlč. Jakovom Kajinićem, duhovnikom bogoslova, vlč. Damirom Ivanovićem, ekonomom vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i p. Lukom Lučićem, D. I. Slavlje je bilo tim svečanije što je katedrala bila puna vjernika, većinom Prijatelja Maloga Isusa iz župe Imena Marijina na Gromiljaku, predvođenih sestrama Služavkama Maloga Isusa, te što je pjevanje animirao bend Antonius, mladi frame Sarajevo.

Vlč. Marko je u propovijedi usporedio sv. Franju s nadbiskupom Stadlerom. Resilo ih je to da su obojica poslana propovijedati, ustanovili su nove redovničke zajednice, bili su gorljivi pastoralci i imali su neizmjerno pouzdanje u Boga i Božju providnost.

„Za rođendan slavljeniku treba nešto i donijeti, pokloniti. Mi smo danas nadbiskupu Stadleru za rođendan donijeli svoje potrebe i molitve. To će biti naš dar, da poput njega budemo revni u vršenju naše zadaće“, istaknuo je vlč. Marko, dodavši kako je Stadler kao mali, morao ispiti gorki kalež da ga Krist pripremi za Njegovo djelo.

Nakon popričesne molitve svi smo se okupili oko groba sluge Božjega Josipa Stadlera izmolivši molitvu za njegovo proglašenje blaženim. Nakon toga vlč. Marko je svima podijelio završni blagoslov te smo radosna i zahvalna srca ostali sjedinjeni s nadbiskupom Stadlerom u nadi da će ga Gospodin, na radost cijele naše Crkve, uskoro uzdići na čast oltara.

S. M. Ana Prkić, SMI

  Vijesti - Sve