Proslavljen patron u samostanu Svetoga Josipa u Vitezu Ponedjeljak, 20. 3. 2017.

U samostanu svetog Josipa u Vitezu, 19. 3. 2017., svečanim misnim slavljem u 11 sati proslavljen je patron samostana i kapelice. Misno slavlje predslavio je fra Zdravko Dadić - definitor franjevačke provincije Bosne Srebrene uz sudjelovanje velikog broja sestara Služavki Maloga Isusa, djece i roditelja - vjernika župe Vitez – štovatelja svetog Josipa. 

Za slavlje svetkovine svetoga Josipa sestre Služavke Maloga Isusa u Vitezu i štovatelji svetoga Josipa – vjernici župe Vitez pripremili su se trodnevnicom koju je u kapelici samostana slavio fra Hrvoje Radić - pastoralni suradnik  župe Vitez.  Sestre i vjernici zahvalnim spomenom na 110 obljetnicu samostana i kapelice pod zaštitom svetoga Josipa uputili su svoju hvalu Bogu.
Iz dojmljive i poticajne propovijedi fra Zdravka izdvajam nekoliko misli: Današnji papa Franjo svjestan stanja u kojem se nalazimo poziva sve vjernike diljem svijeta da se aktivno  uključe u današnju društvenu zajednicu. On kaže „Budite prisutni, poduzetni i dosljedni kršćani. Čvrsto stojte u Gospodinu (Fil 4,1).“ … U čemu je veličina tesara iz Nazareta? Na ovoga se obrtnika, privatnog poduzetnika Bog mogao potpuno osloniti, mogao mu je povjeriti zjenicu svoga oka, betlehemsko dijete, a uz njega i djevicu iz Nazareta. … Bog je s Josipom stekao najbolje iskustvo; jer Josip je u svakom trenutku opravdavao Božje povjerenje, čak i u najtežim trenucima. Josip je čuo i ne samo čuo nego i poslušao, zato je on čovjek poslušne i djelotvorne vjere. … Ono što posebno upada u oči u liku svetog Josipa jest; da on prima od Boga naloge, ali ništa ne odgovara nego izvršava. Nijedna njegova riječ nije zapisana. On je bio prije svega izvršitelj riječi Božje… kad Bog govori, nema za čovjeka važnije zadaće nego slušati; kad Bog zapovijeda, nema većeg djela nego poslušati… Završavajući propovijed fra Zdravko je pozvao vjernike na molitvu i zagovor svetom Josipu kao moćnom zaštitniku. Molimo ga ne samo za sebe nego i sve ljude da se svi nađu spašenima u Isusu, Spasitelju, kazao je fra Zdravko.
Poslije svete mise mnogi vjernici su ostali u molitvi kod svetoga Josipa i pred lice njegova zagovora stavljali svoje potrebe.  
s. M. Kristina Adžamić 
  Vijesti - Sve