Proslavljena 95. godišnjica smrti Sluge Božjega Josipa Stadlera Nedelja, 8. 12. 2013.

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, navršilo se 95. godina otkako se za nebo rodio Sluga Božji dr. Josip Stadler – prvi vrhbosanski nadbiskup i utemeljitelj Družbe sestara Služavki Maloga Isusa.


Taj veliki događaj svečano smo proslavile večer uoči dana smrti započevši jednosatnim klanjanjem pred Presvetim pred kojim je nadbiskup Stadler provodio sate i gdje je tražio odgovore na sva svoja pitanja. Potom smo se prisjetile posljednjih dana njegova života u pismu vrhovne glavarice Družbe s. M. Radoslave Radek te zapjevale Tebe Boga hvalimo. Nakon molitve Večernje, prisjetile smo se i poruka koje je Utemeljitelj stavio na srce nama, svojim sestrama, u prezentaciji koju je pripremilo Vijeće za duhovnost i promicanje baštine Oca Utemeljitelj naše zagrebačke provincije.

Na sam dan smrti, 8. prosinca 2013. održan je prigodni meditativni program u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja o životu Sluge Božjega uz molitvu za njegovo proglašenje blaženim u organizaciji Vijeća za zvanja i PMI naše provincije. Tog dana na poseban smo se način zaustavljale u našoj samostanskoj kapeli u doba kada je Otac Utemeljitelj provodio posljednje sate ovozemaljskog života, između 14 i 22 sata, moleći krunicu u spomen na onu koju je molio kao posljednju molitvu sa svojim sestrama.

Proslavu Utemeljiteljeva rođenja za nebo, završile se svečanom Svetom misom u našoj kapeli koju je na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije (koja je ove godine liturgijski slavljena 9. 12.) predslavio o. Antonio Čirko, karmelićanin.

Istog dana navečer u župnoj crkvi sv. Nikole u Bistri PMI-a i mladi župe sv. Pavla iz Zagreba izveli su igrokaz o sluzi Božjemu Josipu Stadleru. 

  Vijesti - Sve