Sestre Služavke Malog Isusa u susretu s mladima župe sv. Josipa – Turbe Subota, 19. 5. 2018.

Na poziv župnika don Nikole Lovrića sestre Služavke Maloga Isusa s Gromiljaka posjetile su 19. svibnja 2018., župu sv. Josipa Radnika u Turbetu te održale radionicu za mlade.Iako je župa nakon posljednjeg rata malobrojna, ta mala vjernička zajednica je aktivna pa se tako i mladi iz župe svake subote sastaju na župnom vjeronauku.

S. M. Danica Bilić, pročelnica Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja i PMI Sarajevske provincije, organizirala je 19. svibnja posebnu radionicu za mlade, upravo subotom, kad se uobičajeno sastaju, na temu „Darovi Duha Svetoga u našem životu“.
Mladi su uživali u zajedničkoj pjesmi, razmatranjima o životu kao posebnom Božjem daru te o darovima Duha Svetoga. Imali su priliku kroz različite igre, crteže, kreativne zamisli sebi posvijestiti značaj svega onoga što im je od Boga dano i što trebaju njegovati ako Ga u svom životu žele slijediti. Mladima viših razreda osnovne škole na kraju se pridružilo i dvoje prvopričesnika iz te župe koji su 20. svibnja, upravo na svetkovinu Duhova, imali svoju Prvu svetu pričest.  
Susret sestara i mladih prošao je u znaku iskrene radosti i izvrsne suradnje koja je svima ostala kao poticaj u daljnjem življenju vlastite vjere.
D.B.
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve