Slavlje Velike Gospe i redovničkih zavjeta sestara Služavki Maloga Isusa Utorak, 15. 8. 2017.

 U utorak, 15. kolovoza, 2017. godine, sestre Služavke Maloga Isusa sarajevske provincije svečano su proslavile svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije i slavlje redovničkih zavjeta u samostanu Sv. Josipa u Vitezu.


Euharistijsko slavlje ispred samostanske kuće u 10.00 sati predslavio je uzoriti nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić uz koncelebraciju  mons. Pave Jurišića - kanonika i postulatora kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega nadbiskupa Stadlera, p. Marijana Zubaka - misionara Krvi Kristove, vlč. Ante Zubaka - nadbiskupova tajnika, fra Velimira Bavrke - viteškog župnika, vlč. Željka Marića - rektora vrhbosanskog sjemeništa u Travniku te vlč. Vitomira Šošića - župnika župe sv. Ane u Potkraju. Ovom su se slavlju pridružile brojne sestre Služavke Maloga Isusa, članovi obitelji i prijatelji sestara svečarica, Prijatelji Maloga Isusa te drugi vjernici.

Obredom ulaska u drugu godinu novicijata prije svete mise, dvije sestre novakinje: s. M. Pia Pilić i s. M. Nikolina Džavić, obukle su redovničko odijelo kao znak posvećenja i pripadnosti Družbi i tako nastavile put redovničke formacije. Nakon nadbiskupove homilije u kojoj je naglasio važnost nasljedovanja Blažene Djevice Marije, uzroka naše radosti, kako bi se mogli sve više suoblikovati Gospodinu, uslijedila je obnova zavjeta sestara svečarica. Za 50 godina redovništva i služenja u Družbi sestara Služavki Maloga Isusa Bogu su zahvalile: s. M. Bertila Kovačević, s. M. Ljubomira Žilić i s. M. Paskvalina Santro. Za 25. obljetnicu posvećenja po redovničkim zavjetima Bogu je zahvalila i zavjete obnovila s. M. Emanuela Juričević. Na godinu dana zavjete su obnovile sestre juniorke: s. M. Ana Prkić, s. M. Sandra Kapetanović i s. M. Jelena Jovanović.

Po završetku euharistijskog slavlja s. M. Bertila Kovačević je u ime sestara svečarica uputila riječ zahvale, najprije Bogu, a potom poglavaricama Družbe, svim sestrama, nadbiskupu Vinku i svim svećenicima, rodbini i prijateljima. Završnu riječ uputila je provincijska glavarica s. Marija Ana Kustura, pozvavši sve prisutne na zajednički ručak i nastavak slavlja u Domu Sv. Josipa gdje su sestre iz zajednice i osoblje Doma potrudili se da sve bude lijepo, svečano i dostatno.

Za ovaj radosni, lijepi i milostima ispunjeni dan Bogu smo zahvalne i kličemo: Slava ti Gospodine, na nebu i na zemlji, u našim srcima i po našim rukama. Neka naša srca uvijek budu otvorena Tvojoj milosti i volji da činimo samo ono što je Tebi milo i drago i što proslavlja Tvoje ime među narodima! Živio Mali Isus uvijek u našim srcima!

s. M. Jelena Jovanović

  Vijesti - Sve