Sretan Uskrs Subota, 26. 3. 2016.

 
 
 
I sjetiše se
one riječi njegovih,
vratiše se s groba te
javiše sve to 
jedanaestorici
 i svima drugima.
(usp. Lk 24,8-9)

 

Drage sestre!

U svetom vazmenom vremenu majka Crkva vodi duše svoje djece kroz otajstvo Isusove muke, smrti i uskrsnuća. Oprala nas je vodom krsne kupelji i rodila nas za posvećeni život. Ove godine nam dariva zavjesu milosrđa u divnim bojama kroz koju kontempliramo čudesno otajstvo ljubavi, prema kojemu On na sebe uzima naše grijehe i nosi ih na križ „kako bismo umrli grijehu i živjeli pravednosti jer njegove nas rane izliječiše“. (usp. 1 Pet 2,24)

Danas, dok nas rastužuju nebrojeni prizori patnje u izopačenom poimanju života i smrti, u povorkama ljudi koji idu i idu u začaranom putu čovjekova prognanstva po suznim dolinama, utješna je slika milosrdna izlječenja, preobrazbe koju je doživjela je Magdalena. Osjetila je i opipala lice milosrđa. Vidjela je kako njezinu patnju nosi na križ. Mi ju danas vidimo dušom kako zajedno s Ivanom i Marijom Jakovljevom trči u ranu zoru prema mjestu gdje su Isusa sahranili. Tu ga nisu našle. Sveti Luka pripovijeda kako su se sjetile njegovih riječi te kako su se vratile s groba i javile dvanaestorici sve što su vidjele. Do naših dana odzvanja svjedočanstvo kako su vidjele Učitelja, pobjednika smrti.

Častimo otajstvo Isusova života kroz Sveto trodnevlje u Utemeljiteljevoj katedrali. Dok klečim na njegovu grobu, osjećam kako je njegova duša sjedinjena s Uskrsnim otajstvom. Sve što je živio i činio bilo je proročanstvo, bliskost i nada po vjeri u Raspetog i Uskrslog, baš kao što danas poučava papa Franjo kako bi nam trasirao put budućnosti.

Blagopokojni Utemeljitelj, na glasu svetosti, daje nam i danas snažan poticaj za svetost života po djelima milosrđa, njegov zagovor nas štiti i krijepi, zasluge njegova milosrdnoga srca su i danas zalog utjehe i radosti susreta s milosrdnim licem uskrslog Krista.

U ovim mislima upravo od srca želim RADOSTAN USKRS poštovanoj časnoj majci Radoslavi, dragim sestrama provincijalkama Anemarie i Katarini, svim sestrama, novakinjama i pripravnicama. Neka naše srdačne čestitke i sjedinjenost u molitvi i uskrsnoj pjesmi dosegnu drage Prijatelje Malog Isusa i prijatelje Družbe, sve koje susrećemo na putovima života.

U ime sestara Sarajevske provincije, osobito mojih suradnica u upravi i povjerenstvima, vaša po Djetetu Isusu

sestra M. Admirata Lučić

  Vijesti - Sve