Stadlerovo u lipnju, 2019. Nedelja, 9. 6. 2019.

U subotu 08. lipnja 2019. u sarajevskoj prvostolnici obilježen je spomen na prvog vrhbosanskog nadbiskupa Slugu Božjega dr. Josipa Stadlera. 

Na molitvu Krunice i euharistijsko slavlje u večernjim satima okupile su se sestre Služavke Maloga Isusa iz zajednica koje djeluju u Sarajevu, djeca Stadlerovog dječjeg Egipta (SDE), bogoslovska zajednica Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, Prijatelji Maloga Isusa te druge redovničke zajednice i vjerni Božji narod, te ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici koji se spremaju primiti svete sakramente.
Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. dr. Oliver Jurišić, župnik u župi sv. Josipa na Marijin Dvoru uz suslavlje katedralnog župnika preč. Mate Majića, vlč. Ilije Markovića, vicerektora VBS-a i vlč. Marka Stanušića.
Kako ovaj mjesec Stadlerovo pada na samu uočnicu proslave svetkovine Duhova, vlč. dr. Oliver Jurišić se u prigodnoj propovijedi osvrnuo na djelovanje Duha Svetoga i Njegovu prisutnost danas u crkvi i životu vjernika.
Čitanja pod svetom misom animirali su djeca iz SDE-a i sestre iz samostana Egipat, a svojom pjesmom i sviranjem slavlje su uzveličali bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.
Po završetku popričesne molitve, okupljeni oko groba sl. Božjega Stadlera, prisutni su pod vodstvom vlč. dr . Jurišića izmolili prigodne molitve na svoje osobne nakane kao i na nakanu proglašenja blaženim nadbiskupa Stadlera.
s. M. Pia Pilić
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve