Stadlerovo u kolovozu, 2014. Subota, 9. 8. 2014.

U mjesecu posvećenom Velikoj Gospi i Njezinom uznesenju na Nebo, sestre Služavke Maloga Isusa, zajedno s Prijateljima Maloga Isusa i djecom iz Stadlerovog dječjeg doma Egipat okupile su se u sarajevskoj Prvostolnici kao i svakog osmog u mjesecu, da zahvale dobrome Bogu za život i djelo oca Utemeljitelja te da žarko mole Gospodina da ih obraduje Stadlerovim uzdignućem na čast oltara.


Ovaj je susret bio poseban i po tome što su s ovom sv. Misom započele zavjetne duhovne vježbe koje će dvadeset-sedam sestara, pod vodstvom fra Zdravka Lazića, obaviti u Kući Navještenja na Gromiljaku. Sv. Misu predslavio je novi katedralni župnik, vlč. Marko Majstorović uz suslavlje voditelja duhovnih vježbi, a pod sv. Misom pjevale su mlade sestre Služavke Maloga Isusa. Vlč. Marko je sve okupljene snažno poticao na hrabrost i ustrajnost u vjeri u Očevu ljubav te je naglasio da je važno uvijek imati pouzdanja u Boga!

Nakon što se osvrnuo na misna čitanja istaknuo je dva svijetla lika kao primjere vjere, pouzdanja i ljubavi prema Bogu. To je sv. Dominik, čiji se spomendan slavio toga dana te sluga Božji nadbiskup Josip Stadler. Oboica su svjedoci i borci za istinu, primjeri svetosti koja je građena na stupovima vjere, ufanja i ljubavi prema Bogu i čovjeku.

Nakon sv. Pričesti i popričesne molitve svi su se okupili oko groba sluge Božjega Josipa Stadlera kako bi molili Gospodina da se udostoji „proslaviti ga čašću oltara, kako bi njegov primjer bio snažan poticaj, njegov nauk pouzdan oslonac, a zagovor čvrsta zaštita i sigurna okrepa.“ Primivši završni blagoslov sestre su se uputile na duhovne vježbe s pouzdanjem u zagovor njihova oca Utemeljitelja da im ove duhovne vježbe budu blagoslovljene i na spasenje.

s. M. Jelena Jovanović

  Vijesti - Sve