VIS Imakulata na Hosanafestu Nedelja, 21. 9. 2014.

Vokalno instrumentalni sastav Imakulata iz Gromiljaka zadovoljio je sve kriterije natječaja i na taj način po treći put je nastupio na Hosanafestu u Subotici, od 20. - 21. rujna 2014. Moto ovogodišnjeg Hosanafesta je “Budi sretan” (Pnz,8,10). Od pristigle 32 skladbe stručni žiri izabrao je 14 najboljih, koje su imale pravo nastupa.


Ovaj festival je dobrotvorne naravi i natjecateljskog je karaktera, koji ima za cilj pomoći Humanitarnu terapijsku zajednicu “Hosana” za pomoć o raznim ovisnostima.

Prvog dana festivala 20. rujna upriličena je duhovna obnova za sve sudionike festivala i njihove voditelje pod geslom “Budi sretan”. Kruna duhovne obnove je Sveta misa pod kojom je bivši štićenik primio blagoslov, kao čin službenog završetka i izlaska iz zajednice.

Drugog dana 21. rujna u velikoj dvorani održan je festival duhovnih pjesma, na kojoj su nastupili sastavi iz Njemačke, Austrije, skupine iz Hrvatske , Vojvodine i Bosne i Hercegovine.

Vis Imakulata predstavio se pjesmom “Dar Tebi” Tekst za glazbu napisala je s. Manda Pršlja a glazbu i aranžman gosp. Josip – Joco Vukoja iz Fojnice. Podsjetimo Vis Imakulata osnovan je 2010, Do sada su nastupali na raznim koncertima, susretima a za svoj trud i zalaganje već broje i dvije nagrade. Osim članova Imakulate na festival su išli i animatori Prijatelji Maloga Isusa koje su sestre Služavke maloga Isusa nagradile za sve aktivnosti koje vode kao vanjski suradnici. Ovo ljeto vodili su dva kampa prvi za djecu u lipnju i drugi za mlade u kolovozu.

Mlade su vodile i animirale s. Ljilja Marinčić i s. Marinela Zeko

s. Marinela Zeko

  Vijesti - Sve