Vrhovna glavarica Družbe na hrvatskom zahvalnom hodočašću u Rimu Četvrtak, 8. 11. 2012.

RIM: Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek u pratnji savjetnice s. Ane Marije Kesten,  sudjelovala je 7 i 8. studenog 2012. u ime cijele Družbe na hrvatskom zahvalnom hodočašću u Rimu koje je predvođeno pastirima naše mjesne crkve na čelu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanić. Okupljeni hrvatski narod zahvalio je papi Benediktu XVI. za njegov prošlogodišnji posjet Hrvatskoj.


7. studenog na općoj audijenciji, koja je bila i središnji događaj hrvatskog zahvalnog hodočašća u Rimu u Godini vjere,  papa Benedikt XVI. pozdravio je i okupljeni hrvatski katolički narod na hrvatskom jeziku. Dirljivo je bilo vidjeti trg sv. Petra ispunjen hrvatskim narodom koji je svetom Ocu kliktao i pozdravljao ga.

U svojoj katehezi upućenoj hodočasnicima, sveti Otac govorio je o čovjekovoj čežnji za Bogom koja je upisana u čovjekovo srce već od najranije dobi. Pozvao je hrvatski narod da moli u obitelji i za obitelj, te da na grobu apostola Petra dok bude ispovijedao svoju vjeru, sjeti se svih onih koji su im vjeru predali. Susret s Papom na trgu svetog Petra završio je molitvom Oče naš na latinskom jeziku.

Nakon opće audijencije održane na trgu sv. Petra,  časna Majka uputila se prema bazilici na grob sv. Petra i blaženog pape Ivana Pavla II. gdje je na poseban način molila za dobar duh Družbe, potrebe svih njezinih članica i za karizmatsko poslanje Družbe u svetoj Crkvi.

8. studenog, u bazilici sv. Petra, okupio se hodočasnički hrvatski narod na euharistijsko misno slavlje koje se doživjelo kao privilegij kojeg je sv. Otac podario našem narodu.  Među brojnim hodočasnicima okupljenima u bazilici bila je nazočna časna Majka sa sestrama iz naše Družbe koje djeluju u Rimu kao i sestrama iz domovine koje su se uključile u ovo zahvalno hodočašće.

Euharistijsko slavlje u bazilici dozivalo je vječnu gozbu neba. Sklad molitve, pohvala i pjesme hrvatskih hodočasnika dozivao je sliku anđeoske vojske koja pred licem Svevišnjega prinosi molitve, kliče i pjeva. Na kraju misnog slavlja bazilikom je odjekivala pohvala Mariji nebeskoj majci „Majčice, čuj svoje dječice glas, brani i štiti nas, moli za nas“.

Zahvalne dobrom Bogu za ovaj veliki dar neba, molile smo za našu veliku redovničku obitelj i u ime svih sestara Služavki Maloga Isusa ispovjedile smo vjeru u Isusa Krista.

s.am.

  Vijesti - Sve