Zahvaljuju Bogu na daru redovničkog života Subota, 13. 8. 2016.

{image:6:medium}
U svetoj godini – izvanrednog jubileja Božjega milosrđa, u župnoj crkvi Pohoda Blažene djevice Marije, Svetištu Gospe Voćinske, na uočnicu Velike Gospe, 14. 8 .2016., zavjetnim slavljem svete mise u 17 sati, sestre Služvke Maloga Isusa, zahvaljuju Bogu na daru redovničkog života. Na poseban način zahvaljuju sestre zlatne jubilarke i sestra koja se Bogu doživotno povećuje. 

 
 
Zahvaljuju za 50 godina služenja Malom Isusu četiriju sestara
 
S. M. BERNARDINA ŠARIĆ rođena je 20. 2. 1944. godine u Donjoj Ričici kod G. Vakufa od roditelja Ivana i Janje Čuljak iz župe Srce Marijino u Skopaljskoj Gračanici. U kandidaturu Družbe sestara SMI ušla je 13. 8. 1957., s nepunih 14 godina. U Samoboru je završila osnovnu, a u Dubrovniku srednju medicinsku školu. Redovničko odijelo prima 15. 8. 1965. godine na otočiću Gospe od Škrpjela u Boki Kotorskoj, te tako ulazi  u novicijat koji je u Zagrebu na Kraljevcupod vodstvom učiteljice novakinja s. M. Kristine Čondrić. Prve svete zavjete položila je na Veliku Gospu 1966., na Kraljevcu u Zagrebu, a doživotne zavjete u Čardaku naDolorozi 15. 8. 1973. godine
Kroz 50 godina redovničkog života služila je Malom Isusa molitvom i radom u bolnicama u Titogradu i Doboju, s izbjeglicama za vrijeme rata u Neumu, s bolesnim svećenicima u Sarajevu, s bolesnim i nemoćnim staricama u Doboju. Trenutno je na službi u zajednici Apostolske Nuncijature u Sarajevu.
 
S. M. VILIBALDA KVESIĆ rođenja je 18. 3. 1945. godine u Biogracima, općina Lištica, od oca Jure i majke Delfe Markić. 5. 8. 1964. godine ušla je u kandidaturu Družbe sestara SMI. Na Veliku Gospu1965., u Zagrebu na Kraljvcu, započela je novicijatDružbe pod vodstvom učiteljice novakinja s. M. Kristine Čondrić. Prve svete zavjete položila je na Veliku Gospu 1966., na Kraljevcu u Zagrebu, a doživotne zavjete  u Čardaku na Dolorozi 6. 1. 1974. godine.
Stručno je osposobila za poslove ugostiteljstva.
Kroz 50 godina redovničkog života služila je Malom Isusu molitvom i radom u službi kuharice naših samostana, župa i crkvenih ustanova na području BiH, Kosova i Hrvatske. Zadnjih godina djeluje u njezi starica u samostanu Sv. Josipa u Zagrebu na Črešnjevcu.
 
S. M. MIRANDA TIKVIĆ rođenja je 3. 10. 1945. godine u Donjoj Skakavi, općina Brčko, od oca Josipa i majke Ane Djedović. 16. 8. 1962. godine ulazi u kandidaturu Družbe sestara SMI. Na uočnicu Velike Gospe, 14. 8. 1965. godine, u Zagrebu na Kraljevcu, ulazi u novicijatDružbe pod vodstvom učiteljice novakinja s. M. Kristine Čondrić. Prve svete zavjete polaže na Veliku Gospu 1966., na Kraljevcu u Zagrebu, a doživotne zavjete u Čardaku na Dolorozi 15. 8. 1973. godine. Postigla je stručnu spremu diplomiranog defektologa – logopeda.
Kroz 50 godina redovničkog  života služila je Malom Isusu molitvom i radom u službi medicinske sestre i logopeda na području Crne Gore i BiH. Trenutno je na službi u samostanu Doloroza u Čardaku kod Modriče i vrši službu skrbi za starije osobe po njihovim kućama.
 
S. M. LIBERIJA FILIPOVIĆrođena je 10. 2. 1947. godine u Jagodnjaku kod Brčkog, od oca Pere i majke Mare Antunović. 21. 8. 1962. godine ulazi u kandidaturu Družbe sestara SMI. Na Veliku Gospu 15. 8. 1965. godine, u Zagrebu na Kraljvcu, ulazi u novicijatDružbe pod vodstvom učiteljice novakinja s. M. Kristine Čondrić. Prve svete zavjete polaže na Veliku Gospu 1966., na Kraljevcu u Zagrebu, a doživotne zavjete u Dubrovniku 6. 1. 1973. godine. Postigla je stručnu spremu magistra psihologije.
Kroz 50 godina redovničkog života služila je Malom Isusu molitvom i radom u službi sakristanke, kuharice i domaćice, prefekte kandidatica, savjetnice u Generalnoj upravi, savjetnice u Upravi Provincije, Provincijske zamjenice i kućne poglavarice, Provincijske glavarice, ravnateljiceSDDE i dječjeg vrtića Srce te službu ekonome Provincije. Službe je vršila na području Hrvatske, Kanade, Italije i BiH. Od 2014. godine djeluje u misijskoj postaji na Haitiju skrbeći za djecu bez roditelja u Centru Alojzije Stepinac.
 
Zahvaljuju za doživotno zavjetovanje jedne setre
 
S. M. JUDITA STANA MATIĆrođena je 1. listopada 1990. godine u Vitini na Kosovu od oca Vinka i majke Franice Perić. Obitelj Matić 1999. godine zbog nastalih prilika rata iz Letnice preseljava u R. Hrvatsku, tako s. Judita Stana Matić u Voćinu završava osmi razred, a srednju poljoprivrednu školu u Podravskoj Slatini.
16. srpnja 2007. godine ulazi u kandidaturu sestara SMI sarajevske provincije BZ BDM pod vodstvom predstojnice samostana u Voćinu s. M. Jadranke Lacić. U postulaturu ulazi 14. Veljače 2009. godine u samostanu „Egipat“ u Sarajevu. 15 kolovoza iste godine u Kući Navještenja u Gromiljaku, od provincijske glavarice - s. M. Marine Piljić, biva pripuštena u novicijat Družbe. Vrijeme novicijata provodi u samostanu Betlehem u Zagrebu, od 2009. do 2011., pod vodstvom učiteljice novakinja s. M. Viktorije Predragović. 14. kolovoza 2011., u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju - u Slavonskom Brodu, polaže prve svete redovničke zavjete. Vrijeme juniorata provela je pod vodstvom učiteljice juniorki - s. M. Kate Zadro. Na Provincijsku upravu 5. svibnja 2016. godineuputila je zamolbu za pripuštanje doživotnim zavjetima. Danas, 14. kolovoza 2016., pred majkom Crkvom i provincijskom glavaricom s. M. Admiratom Lučić polaže doživotne zavjete u Družbi sestara SMI. Trenutno je na službi u caritasovu Rehabilitacijskom centru Sveta Obitelj u Mostaru.
  Vijesti - Sve