„Blago čovjeku koji  se u Gospodina uzda!“ Petak, 24. 8. 2018.

Crkva „Sv. Luke“ u Otoku (Sinjskom) jučer poslije podne bila je pretijesna za sve vjernike koji su došli ispratiti svog sumještanina, oca, brata, rođaka i prijatelja Branka Đulu. Branko je rođen u brojnoj obitelji (6 braće i dvije sestre, od kojih je jedna redovnica naša s. Salutarija) 29. veljače  1952. god., pa je od rane mladosti naučio što je požrtvovnost, što je suradnja, što je pomoć, zajedništvo i odgovornost. 


Iskustvo koje je stekao u ranoj mladosti, resilo ga je kroz cijeli životni vijek. Zadnje 4 i po godine nosio je svoj križ strpljivo i s ljubavlju. Zračio je optimizmom i smirenošću. Imao je oštećena pluća, pa je upotreba dodatnog aparata bila neizostavna. Obitelj, koju je volio i cijenio, okruživala je ga svojom pažnjom i dobrotom. Posebno se radovao  novim naraštajima, koji su nada budućnosti.

Svetu misu predslavio je župnik fra Miroslav Ančić uz asistenciju 10 svećenika, a također je vodio   i sprovodni obred. Od Branka se oprostio dirljivim riječima, svjedočeći njegovu vjeru i pouzdanje u Boga. Dok je mogao redovito je dolazio na sv. Misu, primao sv. Sakramente, a kad je onemoćao svećenik ga je posjećivao i dijelio mu sakramente vjere i utjehe. Kako svjedoči, Branko je zračio smirenošću. Nedjeljne  sv. Mise pratio je preko televizijskog  aparata. Osim vjernika i mještana Otoka na ispraćaju je sudjelovao i veliki broj naših sestara iz zajednica u Splitu i okolici. Sestarski zbor, koji je vodila s. Dulcelina pjevao je pod sv. Misom.

Neka Gospodin nagradi njegovu vjernost i strpljivo nošenje životnog križa. Pokoj mu vječni!

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve