Obilježen dan Zaštitnika Provincije Subota, 19. 3. 2016.

Sv. Josip, zaručnik bl. Djevice Marije i Isusov poočim, odabran je za zaštitnika naše Provincije. U provincijalnoj kući, samostanu  sv. Ane u Splitu, za ovaj blagdan  sestre su se pripremale molitvom. Kroz devet dana u samostanskoj kapeli slavila se sv. misa uz redovitu molitvu devetnice sv. Josipu. Uoči samog blagdana u kućnoj kapeli  bilo je izloženo Presveto cijeli dan, pred kojim su sestre klečale i molile za svoje osobne potrebe kao i za cijelu Provinciju.


Na sam blagdana sv. misu predslavio je  mons dr Josip Delić, ujak naše s. Vesne. U homiliji istaknuo je molitvenu zaštitu sv. Josipa, kojeg je Hrvatski sabor proglasio zaštitnikom našeg naroda. O njemu u sv. Pismu piše oskudno,  ne spominje nijedna riječ koju je on izgovorio. Kao svetac, nama je i zaštitnik i zagovornik. Naš otac Utemeljitelj, čije je ime nosio, posebno je štovao sv. Josipa jer je znao da u svim kriznim situacijama, njegova zaštita  i njegov zagovor neće izostati. Kroz prošlost naš narod bio je izložen različitim pogibeljima i kušnjama, gdje su u pitanje dolazile osnovne vrijednosti. Pokušavao se umanjiti utjecaj vjere i vjerskog odgoja, tako da je bila napadana obitelj u svom temelju. I danas je obitelj ugrožena. Djece je sve manje, obitelji se raspadaju, roditelji se razilaze. Danas nam je na poseban način potrebna pomoć i zaštita sv. Josipa. Molimo ga za naš narod, za vašu Družbu i Provinciju, kao i da vaš otac utemeljitelj, sluga božji  dr Josip Stadler  bude što prije podignut na čast oltara. Ovo je samo dio misli koje je s  nama podijelio Predslavitelj.

Pod sv. misom izmolile smo posvetnu molitvu sv. Josipu. Sestre su svojim sudjelovanjem i pjesmom uljepšale misno slavlje. Druženje je nastavljeno za zajedničkim stolom.

s. Laudes

  Vijesti - Sve