Peti dan devetnice za 130-ti rođendan Družbe Subota, 23. 5. 2020.

24. svibanj 2020.

"Najbolji i najkraći put, kojim se postiže spasenje duše ovisi o svetoj pričesti." sl. Božji Josip Stadler

Primjer iz Stadlerova života

Naš Utemeljitelj, sluga Božji Josip Stadler uvelike je isticao utjecaj svete Pričesti na cijeli duhovni život. Ne može se ni govoriti o duhovnosti bez svakidašnjeg slavlja Euharistije. Srž te milosti je u tome da nas čuva od smrtnih grijeha i vodi putem svetosti. Nadbiskup Stadler redovito je poticao vjernike na što češće primanje svete pričesti kako bi duša napojena duhom Kristovim postigla svrhu svog života, a to je spasenje duše. Sam Gospodin je o Euharistiji izrekao: "Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta" ( Iv 6,53b). Stoga, uvijek iznova, dok pristupamo Gospodinu koji nam se velikodušno daje, klanjajmo se pred neizrecivim otajstvom u duhu poniznosti i predanja. 

Razmišljanje:

Veličina ovog sakramenta zahtjeva ponizno srce ispunjeno strahom Božjim. Pričest koju primamo s pravim raspoloženjem srca pobudit će u našoj duši žarku želju da nas  ništa ne rastavi od Gospodina. Naša se duša čisti i dobivamo snagu za život u svakodnevnim okolnostima. Iz tog jednog osobnog susreta s Gospodinom  vraćat ćemo se u svakodnevni život spremni za izazove i kušnje, ali srcem ispunjenim radošću, zahvaljivanjem i predanjem. 

Prijedlog odluke za praktično življenje:

S naporom ću se truditi da u primanju Kristova Tijela izbjegnem naviku, mlakost i ravnodušnost. 

Molitva:

Gospodine, pozivaš nas na gozbu i daješ nam se u ljubavi. Nauči nas iskazivati ljubav koju smo primili u srce. U trenutku našeg prijelaza Tebi dopusti nam da čujemo kako nam govoriš: živjet ćeš uvijeke - jer si jeo od ovoga kruha. Amen

s. Snježana

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve