Proslava stote obljetnice dolaska sestara u Zagreb Utorak, 16. 8. 2016.

Drage sestre!

U našem hodu bilo je događaja i obljetnica koje smo posebno obilježile. Sad je pred nama stogodišnjica dolaska sestara u Zagreb, koju želimo na poseban način obilježiti 1. srpnja 2017. godine.


U povijest Provincije utkan je život svake sestre. Zahvaljujmo za ustrajnost u služenju Gospodinu, svjedočenju i predanju, molimo za nova duhovna zvanja za Crkvu kao i za našu zajednicu, probudimo svijest da nas Bog želi, činimo dobro svakom našem bližnjemu i otvorimo oči srca za svakog potrebnika. Dopustimo da Bog po nama djeluje i iskazuje svoje milosrđe. Budimo u svakom trenutku Isusove Služavke licem, srcem i imenom. Bog nas je stvorio, zamilovao, prvi uzljubio, odabrao i želi da mu na slavu budemo u svem djelovanju svojem. Mnogo možemo zajedno, rame uz rame, jer po zajednici možemo rasti i zajednica nas štiti u poteškoćama. Budimo velikodušne u ljubavi. Predajmo svoje srce Isusu svaki dan iznova da lakše upoznamo i vršimo njegovu volju. Različiti su nam darovi dani. Zahvaljujem dobrom Bogu za sve domaćice, katehistice, kuharice, medicinske sestre, odgojiteljice, orguljašice, sakristanke, službenice, vratarice, vrtlarice, za sve koje su već u vječnosti, a pisale su svojim životima povijest naše Družbe. Budimo prepoznatljive po karizmi koju nam je otac Utemeljitelj namijenio, da opravdamo Božju providnost koja je započela s prvim sestrama u Maksimiru. Naše poslanje je služiti najmanjoj Isusovoj braći.

Pripremat ćemo se od 1. rujna ove godine, na taj način da će svaka sestra darovati vrijeme od jednog sata u mjesecu, klanjajući se pred Presvetim, kao zahvalu za primljene milosti i zadovoljštinu za naše propuste.

U prilogu vam dostavljam raspored klanjanja. Ujedinimo se u molitvi, zajedništvu i zahvaljivanju.

U Zagrebu, 8. kolovoza 2016.

s. M. Petra Marjanović
provincijska glavarica

  Vijesti - Sve