Susret sestara Pročelnica i članica Povjerenstava Provincije BZBDM Srijeda, 29. 8. 2018.

Dana 28. kolovoza 2018. godine u Kući Navještenja u Gromiljaku održan je susret Pročelnica i svih članica Povjerenstva Provincije BZ BDM.  Nazočne sestre razmatrale su i razgovarale o protekloj godini, kao i o projektima i planovima za sljedeću Pedagošku godinu.

Susret je započeo molitvom Srednjeg časa u kapelici samostana Kuća Navještenja, a potom je nastavljen sa djelotvornim radom u dvorani duhovnog centra Kuća Navještenja.
Na početku je nazočne,  u ime s. M. Maria Ane Kustura - provincijalne glavarice,  pozdravila s. M. Suzana Malešić njena zamjenica. Zatim se nazočnim sestrama obratila s. M. Kristina Adžamić, koja je vodila i animirala susret prema predviđenom dnevnom redu.
Nakon zajedničkog osvrta na proteklu školsku godinu, sestre su u grupama sačinjenim prema Povjerenstvima razgovarale o zajedničkim pitanjima i planovima postavljenim od Provincijalne Uprave.
U podne je slavljena sveta misa u kapelici Samostana, koju je predslavio  fra Miro Relota - gvardijan iz Fojnice.
Rad je nastavljen u popodnevnim satima, te usvojen plan i program aktivnosti za predviđene Projekte u idućoj školskoj 2018./2019. godini. Dogovorene su pojedinosti oko slavlja Godišnjeg susreta PMI, Humanitarnih misijskih akcija naše Provincije za potrebe Biskupije  Porto au Prince u kojoj djeluju naše sestre misionarke, Humanitarnog koncerta i prodajne izložbe za djecu SDE-a, pastorala zvanja u Provinciji, obilježavanje Stadlerovih dana, te programa duhovnih susreta u Kući Navještenja u Gromiljaku.
Susret je završen molitvom Večernje i zajedničkom večerom sa sestrama iz Kuće Navještenja u Gromiljaku. Hvala Provincijalnoj Upravi koja nam je omogućila da se susretnemo i zajednički razmišljamo o aktualnim planovima i projektima naše Provincije.
s. M. Klara Jerković
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve