„A vi ovako molite…“ (Mt 6,9)

„A vi ovako molite…“ (Mt 6,9)

Srijeda, 15. 2. 2017.

METKOVIĆ, 11.02. 2017.  

Na Gospu Lurdsku, 11.02. 2017., 30 djevojaka 7. i 8. razreda iz doline Neretve, okupilo se na duhovnu obnovu u župi sv. Nikole u Metkoviću. Djevojke su bile iz Vrgorca, Opuzena, te metkovskih župa: sv, Ilije i sv. Nikole. Tema duhovne obnove je „A vi ovako molite…“ (Mt 6,9), tj. razmišljanje o molitvi Oče naš.Duhovnu obnovu su pripremile i vodile s. Matea Periš i s. Jelena Marević.


Kroz naše promišljanje pokušale smo se podsjetiti na samo značenje molitve, kao i njenu  prisutnost u našem životu.

Razmišljanje o molitvi Oče naš podijelili smo u tri dijela: Isus naučava o molitvi -  način na koji molimo, svrha Očenaša i podjela Očenaša.

Nakon razmišljanja i zajedničkog rada, uslijedila je kreativna radionica u kojoj su naše djevojke izrađivale narukvice od perlica. Bilo je to zanimljivo, živo i u radosnom zajedništvu ispunjeno vrijeme.

Opuštene i još više zbližene, nastavile smo svoj rad kroz razmišljanje o značenju svakog dijela molitve Oče naš, te u radu u grupama pokušale jedna drugoj biti poticaj za dublje življenje molitve u našoj svakodnevnici. Kroz rad u grupama, očitovala se zrelost razmišljanja ovih mladih djevojaka, ali i njihova kreativnost.

No, naš susret nije bio samo promišljanje i rad, nego i zajednička molitva, čiju smo ljepotu osjetili u molitvi za bolesnike kojima je posebno posvećen ovaj dan. Kada molimo za druge, molimo i za sebe.

Plodonosnost ovog susreta naših mladih djevojka čijem je srcu Gospodin progovoriomože se iščitati iz nekih od njihovih razmišljanja na kraju susreta:

„Naučila sam puno toga o Bogu. Ovaj susret me „prosvijetlio“ i pokazao mi kakav je Bog i kakav je čovjek ...“

„Nakon ovog susreta osjećam se ispunjeno i naučila sam mnogo toga. Iako sam dosta toga znala, sada sam svjesnija kako to nisam primjenjivala…“

„.. Ispunjena sam i naučila sam pravo značenje molitve „Oče naš“ …“

„… Kroz kreativan i zabavan način naučila sam kako treba moliti ..“

„Ovo me potaklo da malo više razmišljam o svom odnosu s Bogom, a posebno odnosu kroz molitvu…..“

„...Od sada znam značenje nekih riječi koje sam naučeno izgovarala. Molit ću se češće s razumijevanjem....“

„….naučila sam kako razumjeti molitvu….

 

Ove djevojke su pokušale shvatiti vrijednost susreta s Bogom i važnost molitve koju nas je Isus naučio. U ovoj molitvi potaknuti smo i na zahvalnost Bogu, ali i ljudima, te se na kraju zahvaljujemo župniku župe sv. Nikole don Davoru Bilandžiću, župnom vikaru don Miroslavu Rubiću, s. Marjani Cvitanović koja se brižno brinula za sve nas, te sestrama iz samostana sv. Obitelji i iz župa Opuzen i Vrgorac koje su nas pratile svojim molitvama i sestrinskom brigom.

s. J. M.

  Vijesti - Sve