Brak, obitelj i zajednički život -  duhovna obnova

Brak, obitelj i zajednički život -  duhovna obnova

Subota, 1. 2. 2014.

U „Kući Navještenja” na Gromiljaku 1, veljače, 2014. g. Služavke Malog Isusa organizirale su duhovnu obnovu na temu Brak, obitelj i zajednički život. Duhovnu obnovu je vodio vlč. Marko Majstorović. Svoje predavanje započeo je molitvom za obitelj a potom je  bend „Sveta Cecilija“ iz Viteza otpjevao pjesmu Kao Marija.


U predavanju je poseban naglasak stavljen na sam obred sakramenta ženidbe i privolu koju mladenci daju jedno drugom. Uporište bračnog života odnosno zajedništva vlč. Marko potkrijepio je iz knjige Postanka: „Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on. Od rebra što ga uze čovjeku napravi Jahve, Bog, ženu pa je dovede čovjeku, i reče: Evo kosti od mojih kostiju, mesa od mesa mojega!“ (Post 18 i 22-24)

Sakramentom ženidbe postaju jedno. Uloge umotane u ljubav i poniznost, prikazane su kao rast za pojedinca u zajedništvu sa Crkvom koja je Tijelo Kristovo.

Nakon plodne i žive diskusije slijedila je sv. ispovijed. Kro to vrijeme molila se krunica i naizmjenično pjevale pjesme uz pratnju benda. Kao vrhunac obnove slijedilo je Euharistijsko slavlje koje je predslavio sam predavač.

Svi prisutni su otišli puni zahvalnosti Bogu i sestrama, obogaćeni zajedničkim druženjem, predavanjem i svetim Sakramentima.

Sudionica susreta

  Vijesti - Sve