Duhovna obnova u Gromiljaku

Duhovna obnova u Gromiljaku

Subota, 1. 2. 2014.

U „Kući Navještenja„ na Gromiljaku 1. veljače 2014 godine sestre Služavke Malog Isusa organizirale su duhovnu obnovu na temu Brak, Obitelj i zajednički život. Duhovnu je obnovu vodio Vlč. Marko Majstorović. Svoje predavanje započeo je molitvom za obitelj a nakon toga bend „Sveta Cecilija“ iz Viteza otpjevao je pjesmu Kao Marija.


U predavanju je vlč. Marko stavio poseban naglasak na sam obred Sakramenta Ženidbe i privolu koju mladenci daju jedno drugom. Uporište bračnog života odnosno zajedništva potkrijepio je citatom iz knjige Postanka: „Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on. Od rebra što ga uze čovjeku napravi Jahve, Bog, ženu pa je dovede čovjeku, i reče: Evo kosti od mojih kostiju , mesa od mesa mojega!“ (Post. 18 i 22-24) Sakramentom ženidbe postaju jedno.Uloge umotane u ljubav i poniznost, prikazane su kao rast za pojedinca u zajedništvu sa Crkvom koja je Tijelo Kristovo.

Nakon plodne i žive diskusije slijedila je sveta ispovijed. Kroz to vrijeme molila se krunica i naizmjenično pjevale pjesme uz pratnju benda. Kao vrhunac obnove slijedilo je Euharistijsko slavlje koje je predslavio sam predavač. Svi prisutni su otišli puni zahvalnosti Bogu i sestrama, obogaćeni zajedničkim druženjem, predavanjem i svetim Sakramentima.

Sudionica susreta

  Vijesti - Sve