Članice Vrhovne uprave družbe pohodile Sarajevo

Članice Vrhovne uprave družbe pohodile Sarajevo

Utorak, 29. 5. 2012.

SARAJEVO: Od 27. do 29. svibnja 2012. g. članice Vrhovne uprave Družbe sestara Služavki Malog Isusa iz Zagreba, na čelu s vrhovnom glavaricom s. M. Radoslavom Radek, posjetile su Sarajevo - kolijevku svoje Družbe. Na početku povjerene im nove službe došle su na svoje korijene kako bi se na osobit način pomolile na grobu svoga Utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera u katedrali Presvetog Srca Isusova koju je on dao izgraditi.


Ovom prigodom članice Vrhovne uprave susrele su se i s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem te ga pobliže upoznale s djelovanjem Družbe Služavki Malog Isusa kao i izazovima s kojima se sestre susreću u današnjem vremenu. Kardinal Puljić je ohrabrio novu Upravu i pozvao da vjerno čuvaju i promiču identitet Služavke Maloga Isusa. Zaželio da proces za proglašenje blaženim sluge Božjega Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i njihova utemeljitelja, bude nadahnuće njihovoj duhovnosti.

Članice Uprave pohodile su i apostolskog nuncija u BiH nadbiskupa Alessandra D'Errica koji uskoro odlazi na ovu dužnost u glavni grad Republike Hrvatske.

Tijekom trodnevnog boravka u BiH članice Uprave susrele su se sa većim brojem sestara iz drugih zajednica u Domu sv. Josipa u Vitezu koje su bile na ispraćaju s.M. Paule Šarić na vječni počinak na koji su i same došle. Susrele su se sa sestrama u Kući Navještenja na Gromiljaku, u samostanu „Egipat“; sa sestrama koje djeluju u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog i u sjedištu Apostolske nuncijature u Sarajevu. Posjeti sestara iz Zagreba obradovale su se kandidatice i djeca Stadlerovog Dječjeg doma „Egipat“. (kta/a.m.k.)

  Vijesti - Sve