Dječji zbor župe Prozor sudjelovao na Zlatnoj harfi

Dječji zbor župe Prozor sudjelovao na Zlatnoj harfi

Utorak, 3. 5. 2022.

Župna crkva Presvetog Trojstva u Novom Travniku u ponedjeljak 2. svibnja 2022. godine bila je domaćin Zlatne harfe – godišnjeg susreta dječjih zborova iz četiri dekanata: Travnički, bugojanski, kreševski i ramski dekanat.

Više od 350 djece okupilo se u jedanaest zborova, pjesmom je slavilo Gospodina. Ovom radosnom događaju pridružila se i župa Presvetog Srca Isusova iz Prozora, dječji zbor koji broji više od sedamdeset članova a sudjelovalo ih je šezdesetero predvođeni s. Marinelom Zeko. Predstavili su se pjesmom „Gospod je prisutan“. Pjesma je otpjevana uz četiri solistice i zbor. Instrumentalna pratnja bila je Katarina Zadro koja je aktivna članica zbora.

Susret je započeo u jedanaest sati svetom misom koju je predslavio župni vikar župe Gospodinova Uzašašća u Novom Travniku vlč. Marcel Tunjić. Naglasio je da svi skupa želimo Gospodinu pjevati, i to s ljubavlju, a gdje su ljubav i prijateljstvo ondje je i Bog. Nadalje je naglasio da kada djeca pjevaju radosno i iskreno tu dolazi Bog sagraditi svoj hram, jer On ga uvijek gradi na mjestu gdje se događa ljubav. Potaknuo je djecu riječima da pjevaju sada i uvijek, te da nikad ne prestaju pjevati.

U revijalnom dijelu programa zborovi su se predstavili pjesmom po vlastitom izboru. Djeca su pjevala sretna, ničim opterećena, prikladno odjeveni i s izvrsnim ponašanjem.

Cilj Zlatne harfe  je odgajati djecu za liturgijsko pjevanje. Na kraju susreta organizatori su zahvalili djeci koja ustrajno dolaze na probe pjevanja i nedjeljom u svojim župama uljepšavaju liturgijska slavlja. Zahvalili su i voditeljima zborova koji svoje znanje i ljubav prenose na djecu i na liturgijsku glazbu.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve