Dodijeljena županijska priznanja

Dodijeljena županijska priznanja

Petak, 10. 5. 2013.

Župan Nikola Dobroslavić dodijelio je priznanja Dubrovačko-neretvanske županije na Svečanoj akademiji održanoj u kazalištu Marina Držića. Svečanost je održana povodom dvadesete godine od osnivanja Županije i proslave njenog zaštitnika svetog Bogdana Leopolda Mandića. Župan je čestitao svim stanovnicima blagdan zaštitnika županije te pozdravio sve nazočne, te je kroz pozdravni govor rekao kako se Dubrovačko – neretvanska županija, unatoč ratnim razaranjima, nalazi među 5 najrazvijenijih županija.


Županijska skupština odlučila je na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja da nagrade dobiju:

  1. Don Petar Mikić iz Ploča, nagrada za životno djelo
  2. Doktorica Nada John, nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju(pojedincu)
  3. Družba sestara služavki Malog Isusa - samostan sv. Obitelj iz Metkovića, nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju (društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku diplome)
  4. Klapa Ragusavecchia, nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i u svijetu u protekloj godini

Županijskoj skupštini predložene su i izvanredne nagrade koje su dobili:

  1. Nogometni klub Neretvanac iz Opuzena, izvanredna nagrada za iznimna postignuća u protekloj godini
  2. pok. Janko Bobetko, nagrada za životno djelo zbog neizmjernog doprinosa oslobađanju hrvatskog juga.

U ime sestara Služavki Malog Isusa - samostan sv. Obitelj iz Metkovića, nagradu je od župana Nikole Dobroslavića primila s. Branka Babaić, predstojnica samostana.

  Vijesti - Sve