Duhovsko bdijenje s Prijateljima Malog Isusa

Duhovsko bdijenje s Prijateljima Malog Isusa

Subota, 30. 5. 2020.

Naš župnik vlč. Tomislav Kralj je u subotu 30.05.2020. zajedno s pastoralnim suradnicima organizirao duhovsko bdijenje.  Tomu je u 18 sati prethodila velika župna ispovijed koju su potpomogli svećenici našeg zaprešićkog dekanata i na koju se odazvao veliki broj župljana iako naš župnik, od kada je to omogućeno, svakodnevno ispovijeda prije svake svete mise. Slijedila je svečana sveta misa. Bdijenje je započelo u 20 sati kada su mladi naše župe pjesmom i molitvom slavili Boga i Duha Svetoga. Od 20 do 21 sat za animaciju molitve i pjesme bilo je zaduženo naše DPMI. Slavili smo Boga molitvom i našim tradicionalnim duhovnim pjesmama. Bili su skoro svi članovi PMI, svi oni koji bi to službeno postali da su dozvolile epidemijske prilike,  kao i mnogi naši simpatizeri i župljani. Poslije nas je Župno pastoralno vijeće predvodilo molitvu da bi bdijenje od 23 do 24 sata bilo u tišini, u osobnim tihim molitvama i meditaciji.


Kako  su unutarnji zidovi i veliki luk naše župne crkve oštećeni u nedavnom potresu i tamo ne možemo održavati molitve, klanjanja pred Presvetim i misna slavlja,  sve smo to preselili u kapelu Sv. Roka u Novakima Bistranskim.  Brižne zvonarice, dvije  Božice,  predivno i prigodno su ukrasile kapelu za ovo bdijenje i nedjelju Duhova. Kada smo zakoračili u kapelu, atmosfera je bila smirujuća i kao odmahom ruke oslobađala nas je vanjskoga te otvarala srce i duh djelovanju Duha Svetoga. Molili smo zdušno i od srca. Zahvaljivali molitvom Bogu, Duhu Svetomu, Isusu i Majci Mariji za sve što su nam dali i za naše dobro uskratili.  I  pokoja suza od radosti je  kliznula niz lice.

Mi, PMI bili smo sretni ponovno okupljeni ispred svetohraništa u molitvi.  Spokojni i ispunjeni krenuli smo kućama na počinak.

Hvala  Malom Isusu i njegovoj Majci na svakoj zajedničkoj molitvi,  a naročito na ovakvoj prilici.

Đurđica Mladin, PMI - Bistra

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve