Imenovanje animatorice PMI-a u župi sv. Jeronima, Zagreb

Imenovanje animatorice PMI-a u župi sv. Jeronima, Zagreb

Petak, 5. 10. 2012.

ZAGEREB: U petak, 5. listopada iza večernje sv. mise upriličen je susret PMI-a župe sv. Jeronima kojeg je animirala s. Emanuela Pečnik, pročelnica Vijeća za PMI. Okupljeni članovi, nakon zajedničkog euharistijskog slavlja, u župnoj su dvorani zajednički promišljali o vlastitom identitetu.  Iščitavajući određene članke iz Statuta DPMI-a, zajedno su tražili odgovor na pitanje koja je svrha Društva Prijatelja Maloga Isusa. Nakon uvodnog dijela, s. Emanuela je okupljene članove podijelila u grupe. Svaka grupa imala je određeni zadatak. Nakon razgovora i promišljanja svatko je, po predloženim zadatcima, trebao donijeti jednu konkretnu odluku pod geslom: Ima ću srce za...?!  


I sva naša promišljanja i razgovori sveli su se u jedan odgovor: iz ljubavi prema Malom Isusu BUDI SRCE DRUGOM ČOVJEKU!

Moli, djeluj, stvaraj, budi milosrdan, budi dobar kršćanin i time će postojanje DPMI-a opravdati svoje postojanje.

U drugom dijelu susreta raspravljali smo na koji način što bolje njegovati pobožnost prema Malom Isusu te se zaustavili na već provjerenim i zaživljenim oblicima pobožnosti; na Velikoj i tkz. Maloj devetnici za Božić. Uz ono lijepo što se događa u molitvenom zajedništvu, kao konkretna želja izašla je potreba za prisutnošću djece u toj pobožnosti. Kako pronaći načine i kako angažirati djecu i mlade da postanu pridruženi članovi DPMI-a?!

Odlučili smo da uoči božićnih blagdana organiziramo kreativnu radionicu za izradu predmeta u karitativne svrhe za božićni sajam.

Radi što boljeg apostolata i povezanosti članova DPMI-a sa sestrama Služavkama Malog Isusa izabrali smo za animatoricu gđu Mariju Lukač. Marijana Diab, PMI iz župe sv. Jeronima

  Vijesti - Sve