Kad Bog daje – daje iz preobilja svojih milosti

Kad Bog daje – daje iz preobilja svojih milosti

Nedelja, 25. 10. 2020.

U župi sv. Ivana Krstitelja velika je radost i blagosolov bila nedjelja 25. listopada 2020. Naš redoviti susret u molitvi Devetnice malom Isusu imali smo pred izloženim Presvetim, u mjesecu listopadu, Majčinom mjesecu kad se okupljamo i na pobožnosti krunice. Dan je to bio nakon trodnevnice i svetkovine sv. Rafaela, zaštitnika Družbe naših dragih sestara Služavki Malog Isusa kada smo zahvalili Bogu za 130 godina djelovanja sestara u hrvatskom narodu, napose u našem gradu Zagrebu. Ovog smo 25. dana u mjesecu  zaokružili obilježavanje i zahvalu za 25 godina postojanja Društva Prijatelja Malog Isusa kao Družbinih vanjskih suradnika. Velika je to milost.

Željeli smo te Božje izvanredne darove na poseban način obilježiti te smo pozvali s. Mirjam Dedić, idejnu začetnicu DPMI da nam posvjedoči kako je to bilo u prvim danima i godinama djelovanja Društva. Sestra Mirjam se rado odazvala, ali zbog trenutne situacije i ograničenosti većih okupljanja, osobno nije mogla biti nazočna, ali nas je sve obradovala pismom koji nam je sestra Marta pročitala. U njenom pismu našli smo riječi koje su nas dodatno ohrabrile i dale nam poticaj za više molitve i da se predamo Malom Isusu i njegovoj Majci Mariji. Svojim riječima potaknula nas je da, po primjeru nadbiskupa Stadlera, dnevno izdvojimo vrijeme, makar četvrt sata, da se zaustavimo i posvijestimo si Božju prisutnost u našem životu i svijetu u kojem živimo.

U tom pismu sestra Mirjam prisjetila se i kako je došlo do inicijative Prijatelja Malog Isusa, kako su je pojedine situacije iz života potaknule da ponudi laicima da, po uzoru na Josipa Stadlera i uz pomoć Malog Isusa, pronađu ljude koji su potrebiti te im se približe. Približimo im Malog Isusa, ljubav, vjeru i ohrabrenje. Biti potrebit, ne znači nužno uvijek potreba za materijalnim, nego je potrebna i sama ljudska lijepa riječ, vratiti vjeru u ljude, podsjetiti ih da smo svi mi tu jedni radi drugih.

Hvala sestri Mirjam što nije odustala od svoje vizije, hvala pokojnom kardinalu Franji Kuhariću koji joj je dozvolio da počne raditi s laicima na taj način i dao svesrdnu podršku, a nama danas omogućio priliku da tražeći malene i mi maleni damo najbolje od sebe.

Živio Mali Isus – uvijek u našim srcima!

Sandra Šulj, PMI – Nova ves, Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve