Ljubav koja je izabrala

Ljubav koja je izabrala

Petak, 15. 6. 2018.

U Metkoviću 19. 05. 2018., 16 djevojaka 7. i 8. razreda iz doline Neretve, okupilo se na duhovnu obnovu u župi sv. Nikole. Djevojke su bile iz Vrgorca, Dračeva (BiH) i metkovskih župa: sv, Ilije i sv. Nikole. Tema duhovne obnove bila je „Ljubav koja je izabrala“ , tj. s obzirom da je svibanj Marijin mjesec, razmišljali smo o navještenju Marijinom (Lk 1, 28 – 31.38). Duhovnu obnovu je pripremila i vodila s. Jelena Marević u suradnji sa s. Dulcelinom Plavšom i s. Marijanom Cvitanović.


Kroz naše promišljanje pokušale smo analizirati susret Marije i anđela Gabrijela, tj. trenutak navještenja, te taj trenutak i značenje riječi koje su zapisane u tom dijelu Evanđelja primijeniti u našem životu.

Nakon razmišljanja uslijedio je rad u grupama kroz koji su djevojke dublje i konkretnije promišljale o ovoj temi, te svoja razmišljanja podijelile međusobno i tako obogatile jadna drugu. Kroz rad u grupama, očitovala se zrelost razmišljanja ovih mladih djevojaka, ali i njihova kreativnost.

Naš susret nije bio samo promišljanje i rad, nego i zajednička molitva koja se očitovala kroz slavljenje Euharistije koju je predvodio don Miroslav Rubić, kapelan ove župe, koji nam je uputio i prigodnu bratsku riječ kojom je posvjedočio djelovanje Boga u svom životu.

Plodonosnost ovog susreta naših mladih djevojka čijem je srcu Gospodin progovorio može se iščitati iz nekih od njihovih razmišljanja n kraju susreta:

„… posebno mi se svidjelo kada smo analizirali gotovo svaku riječ iz Evanđelja. Nikada nisam tako doživjela Evanđelje…“

„…. Ako smo u nevolji samo nam Bog u potpunosti može pomoći…“

„… naučila sam koliko je svaka od nas slična Mariji. U životu uvijek ima uspona i padova, ali Bog će nam pomoći vratiti se na pravi put, ali samo ako MU dozvolimo…“

„.. Naučila sam kako nikada nije kasno obratiti se i svoj život posvetiti Bogu koji nas čeka i želi da budemo potpuno Njegovi.“

Ove djevojke su pokušale shvatiti vrijednost susreta s Bogom i kako se poput Marije potpuno predati Bogu. U ovom susretu potaknuti smo i na zahvalnost Bogu, ali i ljudima, te se na kraju zahvaljujemo župniku župe sv. Nikole don Davoru Bilandžiću, župnom vikaru don Miroslavu Rubiću, s. Marjani Cvitanović koja se brižno brinula za sve nas, te sestrama iz samostana sv. Obitelji i Vrgoraca koje su nas pratile svojim molitvama i sestrinskom brigom.

s. J. M.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve