Misijska nedjelja i proslava postojanja sestara  Služavki  Maloga Isusa

Misijska nedjelja i proslava postojanja sestara Služavki Maloga Isusa

Ponedjeljak, 25. 10. 2021.

Za posebne dane uvijek je i posebna priprema a naročito duhovna. Za ovogodišnji dan osnutka Družbe sestara Služavki Malog Isusa,  mi vanjski suradnici Prijatelji Maloga Isusa (PMI) pripremali smo se trodnevnicom. Započeli smo klanjanjem u četvrtak a vrhunac je treći dan kad smo svi iz cijele provincije i za osobnu duhovnu obnovu bili pozvani u Solin. 


To nam je ujedno bila prilika da se međusobno motiviramo , obnovimo zanos i snagu kroz djelovanje, jer od početka pandemije nismo bili u zajedničkom provincijskom druženju i obnovi. 

Ovu godinu na Dan utemeljenja Družbe 24. listopada 2021. obilježavala se ujedno i Misijska nedjelja. Naši PM I-a  sa Pojišana pod vodstvom pročelnice s. Dolores Brkić organizirali su prodajnu izložbu različitih likera uz pomoć svećenika kapucina iz Dubrovnika i Pojišana. Tijekom svih svetih Misa župnik fra Antonio i gvardijan fra Žarko župljanima su obznanili 131. obljetnicu osnutka Družbe sestara Služavki Malog Isusa. Biranim riječima su zahvalili sestrama za prisutnost u župi i djelovanje kroz nesebičnu  pomoć i suradnju u župi kroz različite oblike. Svjesni smo koliko znači ukrašavanje crkve , vjeronauk mladima, vođenje misijske grupe i PMI-a…..  Lijepo je bilo čuti kako su vjernici potiho blagoslivljali postojanje sestara. Mi članovi PMI Isusa prikazali smo ih na svetim misama Malom Isusu moleći da im On daruje zahvalnost novim članovima a postojeća učvrsti u vjeri i poslanju po zagovoru sluge Božjeg Josipa Stadlera, Majke Božje, sv. Josipa i svih naših hrvatskih svetaca i blaženika. Našoj s. Dolores smo čestitali za cijelu zajednicu.

Uz večernju sv. Misu priredili smo Misijsko radosno druženje. Glavna misao ove godine za Svjetski dan Misija je :“ Ne možemo ne govoriti što vidjesmo i čusmo“ (Dj 4.20). Imali smo različite osobe s kojima smo dijelili razmišljanja , poticaj, ohrabrenja, podršku…Razmišljanje o obljetnici sestara i molitva za sve misionare diljem svijeta, potakla je svih da još više molimo za duhovna zvanja  te svi zajedno budemo sol i svjetlo u svojim sredinama i djelovanjima.

 Marija L.  i  Vera  I. – PMI - a Pojišan, Split    

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve