Vrhovna uprava sa Suradnica Krista Kralja proslavila Rafaelovo, dan utemeljenja Družbe sestara SMI

Vrhovna uprava sa Suradnica Krista Kralja proslavila Rafaelovo, dan utemeljenja Družbe sestara SMI

Ponedjeljak, 25. 10. 2021.

U nedjelju, 24. listopada 2021. godine, u kući Suradnica Krista Kralja, na Ksaveru u Zagrebu, svečanim Euharistijskim slavljem zahvalile smo Bogu za dar Družbe i sve ono što je Gospodin po Družbi učinio za dobro opće i mjesne Crkve, za naš narod i svaku pojedinu sestru.

Euharistijsko slavlje predvodio je msgr. Jure Bogdan, vojni biskup u Republici Hrvatskoj, a u koncelebraciji je sudjelovao i don Marko Medo generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH.

U svojoj homili biskup Bogdan uz čestitku sestrama i suradnicama, jer cilj je isti "Adveniat Regnum Tuum" rekao je: „Ovogodišnja svetkovina  svetog Rafaela i 131. obljetnica utemeljenja Vaše Družbe, pada na Misijsku nedjelju i povezana je s mnogim izazovima i križevima. Svjesni smo da živimo u vremenu kad se ne upriličuju velika slavlja i druženja. Ali ovo je naše vrijeme, Mi nemamo drugog vremena. Ovi dani i mjeseci potiču nas na još veću uzajamnu skrb i odgovornost jednih prema drugima, na svim razinama. Na to nas poziva naša narav. Na to nas poziva naš Božanski učitelj Isus Krist. Na to nas potiče i poziva sluga Božji Josip Stadler Vaš Utemeljitelj.“

U tom duhu smo Bogu zahvalile u zajedništvu sa Suradnicama Krista Kralja za 131. rođendan i proslavile dan utemeljenja Družbe sestara Služavki Malog Isusa. Sjedinile smo se u duhu sa svakom našom sestrom i kandidaticom, kao i našim vanjskim suradnicima Prijateljima Maloga Isusa i dobročiniteljima Družbe, posebno Suradnicama Krista Kralja, jer cilj nam je isti kako je biskup Bogdan naglasio. U molitvu smo uključile i naše pokojne sestre, kao i proslavu Oca Utemeljitelja čašću oltara, naš pomladak i buduće članice. Puno je toga zašto treba zahvaliti, ali i radi naše slabosti, zamolile smo Boga za oproštenje za sve što u Družbi nije bilo na slavu Božju. Neka njegova milosrdna ljubav te naše nedostatke nadoknadi i svojom ljubavlju ispuni.  

Upravo nas nato i arkanđeo Rafael poziva: „Blagoslivljajte Boga, hvalite ga i veličajte, hvalite ga pred svim živima zbog onoga što je za vas učinio. Lijepo je hvaliti Boga i uznositi ime Njegovo; bogobojazno razglašavati djela Njegova. Lijepo je čuvati tajnu kraljevu, ali je slavno otkrivati djela Božja. Činite dobra, i neće vas zlo snaći”. (Tob 12, 5-7)

S. M. Mirjam Dedić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve