Molitva za Božje milosrđe

Molitva za Božje milosrđe

Ponedjeljak, 12. 4. 2021.

Naša promišljanja često zaokupi misao: „Dok radimo, mi radimo, dok molimo Bog radi.“ Molitva je ključ za otvaranje neizmjernog milosrđa Božjeg u našem životu. Molitvom dajemo priliku Božjem milosrđu u našem životu ali i onim nakanama za druge ljude i situacije.


Božje milosrđe svakodnevno molimo u sat Njegove muke, kad otkucava treći sat. Isus je rekao sv. Faustini: „Neslućene milosti želim udijeliti dušama koje se pouzdavaju u moje milosrđe. Zato smo je molili i svaki dan kroz kampanju molitvene Inicijative 40 dana za život. Također s njom smo završili kampanju kao zahvalu zajedno sa organizatorima Inicijative pred bolnicom na Cvjetnu nedjelju. Blagoslov nam je udjelio don Šimun Doljanin.  Mnogi su molili i redovito tamo ma gdje jesu, molitvom i klanjanjem.  Pred kraj devetnice Božjem milosrđu 9. travnja 2021., sudjelovali smo na zahvalnoj sv. Misi koju je predslavio naš župnik fra Žarko, zahvalni Bogu za spašene živote po ljubavi i milosrđu Božjem te molitvi mnogih molitelja širom Hrvatske.

Pročelnica Društva PMI- a s. Dolores Brkić organizirala je molitveni sat u DEVETU MOLITVENU URU ili 3 sata u našem svetištu Gospe od Pojišana na blagdan Božjeg milosrđa. Svatko je donio u svom srcu razne nakane osobne i obiteljske a molili smo za: Crkvu, domovinu, župu , duhovna zvanja, mlade, nerođene, bolesne, pokojne i cijeli svijet. Današnje je opće stanje možemo reći, teško i neizvjesno zbog neobične pandemije koja je stvorila različite muke i poteškoće. Snaga nam dolazi od riječi sv. Ivana Pavla II koji je rekao:“ U Božjem milosrđu svijet će pronaći mir a čovjek sreću.“ Zazivati Njegovu svemoć cijelom svijetu posebno grešnicima, da pobjedi pravednost Njegovo milosrđe.

U Bogu je naša sadašnjost, budućnost i vječnost. Molimo svi Duha Svetog da nas jača i vodi.

PMI-a, Pojišan  -  Split

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve