“Na izvoru ljubavi” - humanitarni koncert i prodajna izložba

“Na izvoru ljubavi” - humanitarni koncert i prodajna izložba

Nedelja, 21. 11. 2010.

SARAJEVO: U organizaciji Stadlerova dječjeg doma Egipat (SDDE) i Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Sarajevu održan je 22. studenog 2010. godine u franjevačkom međunarodnom studentskom centru humanitarni koncert i prodajna izložba za djecu u SDDE, pod geslom "Na izvoru ljubavi". Voditeljica koncertnog programa bila je Tanja Popec, novinaraka Hrvatskog katoličkog radija iz Zagreba. Svojim znalačkim nastupom i toplinom srca osvojila je publiku koji su joj to i pokazali burnim pljeskom.


U uvodnom djelu riječ pozdrava i dobrodošlice uputila je s. provincijalka Marina Piljić. Izrazila je zadovoljstvo što i ovim načinom možemo pomoći djeci koja su povjerena skrbi sestara te se je prisjetila brojne djece Haitija koji su nastradali u katastrofalnom potresu, te djece cijeloga svijeta koji nemaju sretno djetinjstvo. U ime HKDN pozdravio je Dario Vučić, dopredsjednik. Istakao je da su djeca glavni razlog naše brige, našeg zauzimanja i da za njih trebamo sve učiniti i omogućiti im lijepo djetinjstvo.

Na koncertu su nastupili:

  • Zbor sestara Služavki Maloga Isusa s djecom Stadlerova dječjeg doma Egipat iz Sarajeva i solisticama Katarinom Kikić, sopran i Matejom Skelo, mezzo sopran s pjesmom: Sva naša proljeća i cvijeća, za klavirom je bio Danijel Žontar, a dirigirao je mr. sc. Dario Vučić;
  • Estradni umjetnik Ivan Mikulić, s dvije pjesme: Daješ mi krila i pustite me da je volim.
  • Kulturno umjetničko društvo umirovljenika Lanterna, općine Marina iz Trogira, s pjesmama: Maslina je neubrana i Biseru jadranskog mora;
  • Zbor Prijatelji Malog Isusa iz Prozora s pjesmom: On dolazi da nas spasi;
  • Vis – Prijatelj Malenih iz Neuma s pjesmom: Moj mali Isuse
  • Mateja Skelo (mezzosopran) i Katarina Kikić (sopran) s pjesmom: A. Vivaldi, Laudamus Te, uz klavirsku pratnju Daria Vućića.
  • Zbor sestara Služavki Maloga Isusa s Prijateljima maloga Isusa iz Gromiljaka, s pjesmom: Ljubav Tvoja, uz gore spomenute solistice, klavirku i dirigentsku pratnju.

Od svih izvođača teško je izdvojiti nekoga tko je to bio najbolji i najzanimljiviji, ali se sa sigurnošću može potvrditi da su svi dali svoj najbolji doprinos s velikom ljubavlju i dobrotom. Ipak, kako i proteklih godina tako i ove, djeca Stadlerova dječjeg doma "Egipat" za koje je organizirana ova manifestacija, odnijeli su simpatije publike, kao i zbor sestara koji je po prvi put nastupio s djecom.

Pred kraj koncerta obratio se i pomoćni biskup vrhbosanski mons. dr. Pero Sudar, podržavši ovaj način činjenja dobra. Naglasio je kako je Utemeljitelj sestara Služavki Maloga Isusa, sluga Božji Josip Stadler, povjerio sestrama brigu za djecu i starce, što one čine s ljubavlju i požrtvovnošću. Istakao je da su upravo djeca i starci najpotrebniji naše brige, ljubavi i zauzetosti. Djeca su nam budućnost, a starci blagoslov, rekao je mons. Sudar, te zaželio sestrama da u duhu svog Utemeljitelja nastave i nadalje raditi i biti svijetla točka za ovu zemlju BiH.

Na koncertu su nazočile osobe iz javnog i političkog života, te veliki broj građana Sarajeva, kojih je ove godine bilo jako puno.

Na prodajnoj izložbi nakon koncerta koju su pripremile sestre Služavke Maloga Isusa s Prijateljima Maloga Isusa iz svih zajednica sarajevske provincije, mogli su se kupiti razni proizvodi vezani za nadolazeće adventske i božićne blagdane, ali i domaći proizvodi: kolači, ljekovite rakije, čajevi i mnogi drugi domaći proizvodi koji su doneseni iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i R. Hrvatske. Bilo je to lijepo svjedočanstvo dobrote na izvoru ljubavi, koje će zasigurno ostati zapisao u srcima svih posjetitelja.

  Vijesti - Sve