S. Arsenija dobila “Nagradu grada Solina”

S. Arsenija dobila “Nagradu grada Solina”

Ponedjeljak, 8. 9. 2014.

Grad Solin slavi dan grada svake godine na blagdan Male Gospe. Uoči dana Grada dodijeljuju se nagrade zaslužnim pojedincima kao i grupama. Ove godine nagrada Grada uz ostale pripala je i našoj s. Arseniji Vidović. Ovo nije prvo priznanje za rad naših sestara u Solinu. Do sada su tu nagradu dobili:  godine 1995. kolektivnu nagradu   cijeli sammostan, osobnu nagradu   sestre (2004. g.) s. Roka Ćubelić  i (2007. g. ) s. Marcelina Lovrić.


 

Sa portala Splitsko - dalmatinske Županije  preuzet je slijedeći tekst:

„Na svečanoj sjednici dodijeljena su i gradska priznanja. Kolektivne nagrade ove godine dodijeljene su tvrtki "Salona Var", jednoj od vodećih u jugoistočnoj Europi u području specijalnih reparaturnih zavarivanja, te KUD-u "Kučine" (Mješoviti crkveni zbor) koji kroz pučko crkveno pjevanje promovira svoje mjesto, grad i domovinu. Osobnu nagradu dobila je Skolastika, sestra Arsenija Vidović, inače članica Družbe sestara Služavki Malog Isusa u Vranjicu, koja u svojoj redovničkoj službi i predanosti služenja Bogu i čovjeku tijekom više od 50 godina djeluje i kao orguljašica, katehistica, sakristanka, glazbena pedagoginja, te suorganizatorica i organizatorica brojnih vjerskih i kulturnih manifestacija“.

Tekst pročitan na svečanoj sjednici grada Solina 8. 9. o. g. kojim se odaje priznanje s. Arseniji Vidović.

"Osobnu nagradu Grada Solina za  2014. g  dobila je

Časna sestra Skolastika Vidović iz Vranjica

  Časna sestra Skolastika - Arsenija Vidović je članica Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Vranjicu. U svojoj redovničkoj službi i predanosti služenja Bogu i čovjeku već više od 50 godina, sestra Skolastika - Arsenija kroz čitav niz godina djeluje kao orguljašica, katehistica, sakristanka, glazbena pedagoginja te (su)organizatorica brojnih vjerskih i kulturnih manifestacija. Od samoga dolaska u Vranjic bila je bliska suradnica mjesnim župnicima, jednako kao i zborovođama, prvenstveno orguljašu Tomi Buliću i dr. stom. Mirku Mikeliću. Sudjelovala je u brojnim slavljima kao sudionica i organizatorica, gdje je s vranjičkim zborom župne crkve sv. Martina predstavljala hrvatsku duhovnoglazbenu baštinu – i u domovini i inozemstvu (u Rimu, Bratislavi, Gotingenu, Großkarolinenfeldu, Bleiburgu...). Svirala je i u nekoliko navrata prilikom prvoga pastoralnog dolaska pape Ivana Pavla II našoj domovini, 1994. godine u Zagrebu. Gotovo od samoga osnutka velikoga mješovitoga zbora Kraljice Jelene, 1995. godine, sestra je bila orguljašica i pouzdana stručna suradnica dirigentima- don Š. Maroviću, dr. M. Mikeliću i M. Jankovu kod uvježbavanja zbora, odnosno samih liturgijskih slavlja prilikom proslava blagdana Male Gospe i Dana grada Solina. Može se reći kako je u radu s dječjim zborom, kroz brojne godišnje crkvene i školske manifestacije te na nastupima na Zlatnoj harfi (smotri crkvenih dječjih zborova) sudjelovala i u podizanju kulturnoglazbenoga nivoa u Vranjicu, dok je njezin udjel u očuvanju pučke glazbene baštine također neupitan.

     Zbog svega navedenoga, držimo kako za č.s. Skolastiku Arseniju Vidović možemo reći da bez sumnje, zaslužuje ovakvo priznanje Solina, u najmanju ruku kao simboličku gestu koja pokazuje zahvalnost u prepoznavanju veličine njezine požrtvovnosti i nesebičnoga dugogodišnjeg predanja u radu, na dobrobit Grada Solina, pa i šire zajednice ".

  Vijesti - Sve