Obasjane svjetlom vjere

Obasjane svjetlom vjere

Subota, 9. 11. 2013.

U samostanu Antunovac u Zagrebu , u subotu 9. studenog sestre su animirale duhovnu obnovu za osnovnoškolke, od petog do osmog razreda. Okupile su se djevojke iz Kloštra Podravskog, Pitomače, Podravskih Sesveta i Zagreba. Skupina je brojila četrdeset i pet sudionica.


Kako još hodimo u Godini vjere,  susret smo naslovile po pastirskom pismu pape Franje Svjetlo vjere želeći sudionicama aktualizirati dar vjere kojeg smo primili na kršenju te kako taj dar čuvati, živjeti i dalje širiti.

U danu su se izmjenjivali tišina, razgovor, molitva, pjesma, smijeh, igra i meditacije. Sudionice su imale priliku  iz bližega upoznati apostolat sestara Služavki Maloga Isusa, doživjeti molitvu kao najvažniji posao jedne služavke Maloga Isusa  te upoznati se   s likom sluge Božjega Josipa Stadlera, uzora vjere i našeg utemeljitelja. U tzv. Znatiželjnu kutiju djevojke su tijekom dana ubacile papiriće s puno za sestre. Na sva smo pitanja  odgovorile pri kraju susreta.

Kroz klanjanje, ispit savjesti  i mistagošku radionicu osobito su otkrivale važnost življenja sakramenata pomirenja i euharistije. Koliko su ih  pouka i grupni rad dotaknuli svjedočilo je njihovo osobno pristupanje sakramentu pomirenja te raspjevano sudjelovanje u euharistijskom slavlju koje je predslavio fra Petar Cvekan, OFM.

Bio je to dan duhovne okrjepe, radosnog druženja i sakupljanja u riznicu vlastitog srca puno lijepih iskustava.

  Vijesti - Sve